Gyöngyösi, a Jobbik új elnöke „nem úgy gondolta”

2022. július 02. 21:42

A nyilas eszmék szele tíz éve megcsapta Magyarországot, most pedig megválasztották elnöknek.

2022. július 02. 21:42
null
Kulifai Máté
Kulifai Máté
Facebook

„Emlékeznek még, amikor a magyar országgyűlésben, – mindössze 68 évvel azután, hogy megkezdték a magyar zsidóság szisztematikus kiirtását – egy képviselő azt találta javasolni, hogy írjanak listát az »itt élő zsidókról«. Listát azért mert kockázatot jelentenek a nemzet biztonságára. Emlékeznek még? 2012 november 26-án javasolta ezt a Parlamentben Gyöngyösi Márton, akit a mai napon megválasztottak a Jobbik elnökének.

Nem sokkal azelőtt a Jobbik Vona Gábor vezetésével az izraeli nagykövetség előtt tartott erődemonstrációt, s vádolta meg a zsidó államot népirtással, a magyar kormányt pedig titkos izraeli paktumokkal. Követelte a hazai zsidó egyházak, valamint a Hit Gyülekezete betiltását. Zúgott a »mocskos zsidók«, dermesztő antiszemita hullám vette kezdetét azokban a napokban. Sokkolta is a magyar közvéleményt, talán le is bénította hirtelen. Gyöngyösi felszólalását a parlamentben nem szakította félbe sem a levezető elnök, sem a többi képviselő. A falakon belül nem volt azonnali felháborodás, talán fel sem tűnt sokaknak, mi is hangzott el.

A Hit Gyülekezete akkor viszont megkongatta a vészharangot. A nyilas eszmék szele ismét megcsapta Magyarországot, kicsit más köntösben, de hasonló szólamokkal. Előbb az izraeli nagykövetség előtt tartott szimpátiatüntetést, majd a Kossuth térre szervezett több tízezres tömegdemonstrációt. Az eseményen talán akkor volt utoljára, hogy a kormánypárti és ellenzéki képviselők egy színpadra álltak egy közös ügy érdekében: egyaránt zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmus ellen Rogán Antal, Bajnai Gordon és Mesterházy Attila. Közel 10 év telt el azóta: a Jobbik, Jakab Péter lemondása után, megválasztotta elnökének Gyöngyösi Mártont. Aki a mai napig szerencsétlen elszólásnak tartja a mondatait, ám nem tartja azt antiszemitának. Ahogyan maradhatott a pártban évekig a Duna parti cipőkbe köpő, vagy épp judapestező, holokamuzó képviselők sora. Remélem, emlékeznek még.”

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barany
2022. július 04. 13:28
Gyöngyösi egy erkölcstelen, ocsmány karrierista. Ha az antiszemita szöveg a "nyerő", akkor antiszemita, ha zsidóbarátnak hazudja magát, akkor filoszemita. (Egyébként a mélyen demokratikus EU parlament szégyene, hogy ezt a gátlástalan alakot gondolkodás nélkül, lelkesen befogadták.)
csjanos
2022. július 04. 10:55
....MÁTÉ!!...."68 éve megkezdték.....szisztematikus kiírtását"....ha erröl írsz,előtte olvass hozzá egy kicsit.....mondjuk Bartha Miklós Kazárföldön...majd Szozsenyicin :Együtt I-II....majd a gázkamrák létéröl ill.nem létéröl szóló vitákat...
nempolitizálok
2022. július 03. 12:54
Németh Gy. Erzsébet sem úgy gondolta, amikor még az úttörőszövetség elnöke volt.
galancza
2022. július 03. 10:54
Máté! Ébredj fel! listázó marci sohasem volt antiszemia, sohasem volt magyar széljobber. Csak taktikai okokból eljátszotta. Ahogy zazri, jakobinus petya, zk dani, álszkinhed roj, sz.csanesz, stb. is. Ezek mind zsidó származásúak. És ezzel semmi gond nincs. A baj az hogy zsidóként nyomattak antiszemita dumákat, és aljas módon hergelték az átlagembereket. És ezeket az alakokat a balos politikusok,firkászok (akik egyfolytában antiszemitázzák a Fideszt) demokratikusnak, toleránsnak, humánusnak, liberálisnak fogadják el. Persze ez sem csoda, hiszen az önmagát zsidónak tartó fletó seggét nyaló laci imi hitlert éltette, népszerűsítette nemrégiben. Elvtársa, pártársa neandermüller bezárta a Zsidó TV-t.A szélsőbalos "történész" ungi kriszti náci ruhákkal kereskedik, így reklámozza az antiszemitizmust.De persze a Fideszt antiszemitázzák, miközben a Fidesz minden támogatást megad a zsidóságnak.És több Fideszes, Fidesz-közeli tiszteletreméltó személy nyíltan vállalja zsidó származását, nagyon helyesen: pl.: Deutsch Tamás, Fónagy János, Demjén Rózsi. Hajrá Fidesz! Egyébként listázó marci és ballikos társai valóban nácik: gyerekkoruk óta magyargyűlölő komcsinácik. Ezek az alakok járatják le a zsidóságot, és gerjesztik az antiszemitizmust, miközben azokkal vannak koalícióban akik egyfolytában antiszemitáznak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!