Új cikk támadja hamis érvekkel a magyar kormányt

2022. július 25. 14:41

Ira Forman cikke nem képes bizonyítani állítását, miszerint Magyarországon tombolna az antiszemitizmus.

2022. július 25. 14:41
null
Magyar-Izraeli Média Center Egyesület
Facebook

„Forman azt állítja, hogy »kommunikációs csel« az a jól ismert tény, hogy a magyar zsidóság kevesebb antiszemita atrocitást szenved el évente, mint nyugat-európai hitsorsosaik. Míg Németországban csak tavaly 2700 antiszemita incidens történt, Hollandiában és az Egyesült Királyságban pedig soha nem látott mértéket értek el az antiszemita atrocitások, addig Magyarországon az atrocitások száma nem éri el az évi százat sem.

Nem csak »néhány izraeli« támogatja Magyarországot, hanem Jair Lapid jelenlegi izraeli miniszterelnök, valamint a korábbi miniszterelnökök, például Naftali Bennett és Benjamin Netanjahu is megköszönték Magyarország Izraelnek nyújtott támogatását.

Forman azt állítja, hogy az FRA 2018-as felmérése szerint a magyarországi zsidók 40 százaléka gondolt már arra, hogy az antiszemitizmus miatt kivándorol. Amit elhallgat, az az, hogy ez a szám a 2012-es 48%-ról 2018-ra 40%-ra csökkent, ami még mindig elmarad néhány nyugat-európai országban tapasztalt számoktól: Németországban a szám a 2012-es 25%-ról 44%-ra nőtt 2018-ra, Belgiumban 40%-ról 42%-ra, Franciaországban pedig jelenleg 44%-on áll, 46%-ról csökkenve."

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2022. július 26. 09:37
Az ''antiszemita incidens'' konkrét tartalmát se ártana figyelembe venni. Egy internetes beszólás is lehet antiszemita incidens, meg az is, ha valakit összeszurkálva kidobnak az ablakon. Ez utóbbi Nyugat-Európára jellemző, kivéve Hanákné esetét
Gyzoltan
2022. július 25. 17:12
A háború alatt, a meghatározó zsidó körökben volt divat a mondás, hogy: "amíg Horthy Goldbergerrel kártyázik, nincs félnivalója a zsidóságnak..." Nos, a mai helyzet az, hogy amíg a zsidóság felé elkötelezett Orbán van hatalmon, ki az állami terror révén biztosítja a zsidóság különleges státuszát, a hatalmával visszaélő zsidóságnak, nincs mitől tartania... A zsidóság letéteményese Orbán Viktor... Ez az álságos zsidó támadás is, Orbán nemzeti jellegét van hívatva erősíteni... Ráadásul a háttérben ott van fenyegetően a még cionistább, még internacionálisabb, még "liberálisabb" gender-zsidó Gyurcsány bagázs, ha a magyarság olyan meggondolatlan lenne, hogy kétségbe vonná Orbán nemzeti jellegét... Nos, nem vontuk! -magam is Orbánra szavaztam...
dragstar
2022. július 25. 17:00
Tombol az antiszemitizmus,csak sokba kerülnek a zsinagóga felújitások
skac69
2022. július 25. 16:52
a zsidó két esetben hazudik: ha ír és ha beszél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!