Kilencven százalékos különadót vetne ki Jakab Péter az oligarchákra

2022. július 21. 11:43

Hihetetlen, hogy az ellenzék képtelen megérteni, hogy az adó egy jogállamban nem a büntetés eszköze.

2022. július 21. 11:43
null
Tibi atya
Facebook

„90%-os különadót vetne ki Jakab Péter az oligarchákra. Hihetetlen, hogy a kormány támaszaként szolgáló Gyurcsány-környéke Karácsonytól Jakabig képtelen megérteni, hogy az »adó« mint olyan, egy jogállamban nem a büntetés eszköze.

Olyan ellenzéket szeretnék, ami szerint az adó világosan meghatározott közteher, amit ha befizetsz, az állam ilyen jogcímen semmit sem tud kezdeni veled többé, akkor sem, ha egyébként felháborító dolgokat művelsz (akkor büntessenek azokért, amennyiben ezek büntethetők). Ez vonatkozhat az oligarchákra is.

Ha a gyakorlatban mégsem vonatkozik, nem az adóterheket kell növelni, hanem jobban felügyelni a gyakorlatot. Dicsértessék!”

Nyitókép: MTI

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alcofrybas
2022. július 22. 12:48
„jobban felügyelni a gyakorlatot” – Tibi Atya, A kocsmáros bölcsességi, sokadik fejezet. Mit mond erről Greta Tintin Eleonora Ernman Thunberg svéd éghajlatváltozás-aktivista? – Ageb az. Rut dolgokat alnokok sokat cseleköznek, Vendegseg' szine alat kik nem illenenek, Ital közben io morhat szegentül el czalnak, Czerelnek es nag' hituan morhat masra kennek.  Nem neszik az Ur Istent, czak ök lakhassanak, Fele mas hazassokat ital közt szöröznek, Olalkodnak mas utan, ha mit kaphatnanak, Bezedeben utanna kivel halaznanak.   Eztis lattyok nag' sokszor, hogy inkab itassak, Az vendegnek sok etket eleyben adnak, Sos peczinyet pörkömek, maslakot is vetnek, Poharaban az kitöl meg' bolondullyanak. Külömb külömb sok fele poharok tamadnak, Bors törö es medöncze, szennyes talak iönnek, Tök nakak, fürt darab fak, oly poharak iönnek, Rut boczikor, papuczi, cisma, mind elö kerulnek. Jambor embör ez illien dolgot nem iavalya, Barattyahoz ö szivet masban ö mutattya, Ageb az, ki barattyat adiglan itattya, Vagy az szajan ki nem iön, vagy nyakaban ontya.
Krupp Skya
2022. július 22. 08:06
Mákosi Rátyás is így kezdte, aztán 1973-ban oligarha nagyapámra került a sor a hét holdjával. Rám meg, oligarha Krupp Skayára 1996-ban került sor, amikor megfelezte a nyugdíjamat Bokros Lalyos a panamai-rosztovi nyugdíjreformrém. A tetves bolsevik ÁVH-s kurva anyátokat Jákob, Lalyossal együtt tandemban. "A baloldal mindig akkor kerül bajba, amikor elfogynak az elvehető pénzek"
cutcopy
2022. július 22. 01:46
Erről egyeztess Simicskával Bigével és a többi gazdáddal idióta..
madárinfluencer
2022. július 21. 22:59
Remélem a STRABAGot tulajdonló oligarchákat is megadóztatná, különös tekintettel arra, hogy amikor még a közbeszerzéseket nem Mészáros Lőrinc cégjei, hanem a STRABAG nyerte (és az osztrák parlamentben volt téma, hogy mennyit forgattak vissza), akkor még az egyik tulajdonos Oleg Gyeripaszka, Putyin egyik közeli barátja volt (lehet, hogy most is az), akinek a tulajdonhányada 25 % közelében volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!