Az élőhalottak visszatértek

2022. július 15. 08:38

Öröm látni, hogy a tízmillió fociedző, járványügyi szakember és választási szakértő mellett már szép számmal vannak közgazdászok is.

2022. július 15. 08:38
null
Nagy Dóra
Magyar Hírlap

„Április harmadika óta igazi kegyelmi állapot uralkodott a közéletben. A választási kampányban előrángatott bérkommentelők és a gyalázkodó elmebajosok eltűntek a netről, az ellenzéki politikusok jobb híján egymást kezdték el kinyírni, pártok és látszatszövetségek estek szét, mi pedig nyugodtan hátradőlhettünk és kávézhattunk. Olyannyira szétestek az ellenzéki szereplők, hogy egy jó parlamenti krumplipartit se tudtak összehozni, sőt még Jakab Péter és Szabó Tímea is bebújt a pad alá, mint a felkészületlen gyerek, aki nem akarja, hogy a tanár őt szólítsa ki felelni. Ám minden csoda három napig tart, így csak találtak maguknak ürügyet arra, hogy kivonuljanak tüntizni, miközben kétségbeesetten próbálják megmutatni, hogy itt vannak, nem tűntek el és még van súlya a létezésüknek.

Mielőtt még elszabadulna a pokol, szeretném leszögezni, hogy semmi baj sincsen azzal, ha az érintett társadalmi csoportok, vállalkozók és emberek hangot adnak egy-egy döntés kapcsán nemtetszésüknek és élnek demokratikus jogaikkal. Különösen akkor nincsen baj, ha a szavakat tett is követi és megteszik a módosító javaslataikat, egyeztetnek az érdekképviseletekkel, képviselőikkel az ügyben. Ezt hívják demokráciának. Az már más kérdés, hogy jó lenne megtanulni, a »hangot adok a nemtetszésemnek és teszek valamit az ügyben« nem azt jelenti, hogy hisztérikus bejegyzéseket teszek közzé a közösségi oldalon, meg kommentelek ész nélkül naphosszat.

Ráadásul úgy, hogy nagyjából utána se néznek az adott szabályozásnak és teljesen fals információkat osztogatnak meg. Öröm látni, hogy a tízmillió fociedző, járványügyi szakember és választási szakértő mellett már szép számmal vannak közgazdászok is kishazánkban. Én ellenben konzervatívként továbbra is azon a véleményen vagyok, mindenki maradjon meg annál a területnél, amihez ért, de akkor abban törekedjen arra, hogy a lehető legjobb legyen. Éppen ezért nem fogok kitérni a szabályozásra, megteszik helyettem hozzáértők és mint látható kevésbé hozzáértők is. Amellett viszont nem lehet elmenni szó nélkül, hogyan bújtak elő az ellenzéki szereplők a sírjaikból. Különösen akkor nem, ha egy olyan témáról van szó, ami – ha rajtuk múlt volna – nem is létezne, hiszen nem szavazták meg a KATA bevezetését, sőt egyenesen ellenezték. Őket persze nem zavarja ez az aprócska tény, elvégre arról is rezzenéstelen arccal hazudnak, amit egy órával ezelőtt csináltak, hát még olyanról, ami majd’ éve történt!”

Nyitókép: Képernyőfotó

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2022. július 15. 21:49
Meg szép számmal vannak megélhetési propagandisták, ugye Dóri.
Perczel Éva
2022. július 15. 14:57
Szeretném, ha a holland rendőröket meghívnák egy kis bemutatóra oszlatós lőgyakorlatból.
csak ésszel
2022. július 15. 14:12
"...választási kampányban előrángatott bérkommentelők és a gyalázkodó elmebajosok eltűntek a netről" Dehogy tűntek. Olvass Mandinert. A blogokban meg ott a Kúrt úrfi. Hvg-n, Telexen is vannak mind aktivista bérkommentelők, mind gyakorló elmebajosok szép számmal vagy szinte csak azok.
Secnir
2022. július 15. 13:55
"Amellett viszont nem lehet elmenni szó nélkül, hogyan bújtak elő az ellenzéki szereplők a sírjaikból. Különösen akkor nem, ha egy olyan témáról van szó, ami – ha rajtuk múlt volna – nem is létezne, hiszen nem szavazták meg a KATA bevezetését, sőt egyenesen ellenezték." nem szavazta meg: mszp tartózkodott: jobbik most a momentum van az utcán, 2012-ben még nem is létezett, tehát kár rájuk fogni, hogy gecik voltak, mert nem szavazták meg. ugyanez igaz a párbeszédre is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!