Vaddisznók

2022. június 07. 11:15

Szegény malacok, szegény koca, milyen embertelen dolog.

2022. június 07. 11:15
null
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Facebook

„A minap egy egész vaddisznócsalád tévedt be a budapesti János kórház kertjébe. Egy vadász valamennyit lelőtte – lett is fölzúdulás, szegény malacok, szegény koca, milyen embertelen dolog.

Azt hiszem, az eset segít megérteni, hogyan fut zsákutcába a társadalom, amikor az ember által konstruált morál erőszakot tesz a realitáson. Márpedig pontosan ez fenyegeti a nyugati civilizációt.

A vadászatnak egyre rosszabb a sajtója. Milyen embertelen dolog, puszta kedvtelésből legyilkolni azokat a szegény állatokat! A nyugati világ egyre ellenségesebb a vadászokkal szemben, és a jóérzésű ember nagyon nehezen képes védekezni ez ellen. Micsoda gonosz dolog lelőni azt a szegény őzet! Kinek ártott az a nyúl? Te bele tudnál durrantani egy rókába? 

Egy-két évtized, és a vadászat elfogadása vagy elutasítása a jó ember, rossz ember választás kérdése lesz. A sajtó, a városi értelmiség, a mindent átmoralizálók el fogják tudni érni, hogy jó lélekkel senki se tudja majd elfogadni a vadászat létezését.

És akkor most gondoljunk bele, mivel járna, ha ez a törekvés teljes sikerrel járna. Ha mondjuk Európában megszűnne a vadászat. Röviden: az ember számára élhetetlenné válna a földrészünk. Először a növényevők szaporodnának el olyan mértékben, hogy gyakorlatilag fölennék az összes szántóföldi növényt. Az összeset. Aztán a kertieket. Ezzel párhuzamosan elszaporodnának a ragadozók, és nem csak a rókák, hanem a farkasok és a medvék is – csak idő kérdése, hogy az egykor itt élő oroszlánok és párducok is ismét megjelenjenek. 

És ezek az állatok nem állnának meg a települések határán. A vaddisznók már egész Európában bejárnak a városokba. Ha megszűnne a vadászat, nem bejárnának, hanem itt élnének. Ha megszűnne a vadászat, ha senki sem lőné le szegény őzikét, a vadállatok száz év alatt visszavennék a bolygót az emberiségtől. 

Az emberiség egyszer már a Föld egyhatodát magában foglaló kísérletet folytatott annak igazolására, hogy a morál hatalmasabb a realitásnál. Megpróbálták eltörölni a kizsákmányolást. Százmillió ember erőszakos halála, milliárdok nyomorúsága lett belőle. Ehhez képest a nagy francia forradalom egyenlősítő kísérletébe csak néhány százezren haltak bele.

Most újra kísértet járja be a világot, a moralizálás kísértete. Most woke-nak hívják, de a lényeg ugyanaz. Ám ne feledjük, hogy a realitás, a valóság végül mindig, könyörtelenül érvényesül. A vaddisznók már itt járnak a János kórházban. Ha nem állítjuk meg őket, az otthonunkba is beköltöznek.”

Nyitókép: Telex olvasói fotó

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I am being lied to
2022. június 08. 11:54
A vaddisznók nem azért jönnek be a városba, mert a finnyásoknak nem tetszik a vadászat, hanem azért, mert az erdők már nem a régiek.
Nagyhuba1
2022. június 07. 20:11
A képen kihelyezett jobbikos, dk közös-ülés látható
macska
2022. június 07. 19:22
Nem értek egyet. Ez nem tartozik a vadászat kérdéséhez. Egyébként meg hol van a határ - az állatok szaporodtak túl, vagy az emberek szűkítették le az életterüket?
Akitlosz
2022. június 07. 17:40
A szerző egy törvényszegő bűnözőt véd. Ha a szerzőt lelőné, akkor nem sajnálnám.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!