Az az átkozott június 4-e

2022. június 05. 07:55

Nemigen hiszek a számmisztikában és babonás sem vagyok. Van azonban egy hátborzongató „együttállás”, ami mellett nem mehetek el szó nélkül.

2022. június 05. 07:55
null
Horváth Tamás
Horváth Tamás
Védett Társadalom Alapítvány Blog

„Katolikusként nemigen hiszek a számmisztikában és babonás sem vagyok. Van azonban egy hátborzongató »együttállás«, ami mellett nem mehetek el szó nélkül.

Június 4-e van.

Ez a hír 1920 előtt – pestiesen szólva – a lőtéri kutyát sem érdekelte volna. Tudniillik június 4-e ugyanolyan dátum volt, mint a többi. Nem történt sem jeles, sem gyászos esemény ezen a napon.

Aztán a történelem, vagy talán inkább a Gonosz malmai őrölni kezdtek, és 1920. június 4-én, a versailles-i Nagy-Trianon kastélyban bekövetkezett az addigi világ egyik, ha nem a legnagyobb igazságtalansága. Nagy-Britannia, Franciaország és Olaszország vezetésével az első világháború győztes hatalmai egy íróasztalon, ceruzával és vonalzóval szétszabdalták az ezeréves Magyar Királyságot, területének és lakosságának kétharmadát a szomszédos államokhoz csatolták. Még az ugyancsak vesztes Ausztria is gyarapodott hazánk rovására.

1920-tól kezdve tehát nem lehetett kérdés, hogy június 4-e a magyar nemzet legszomorúbb gyásznapja, a trianoni országvesztés pedig a legnagyobb tragédiája.

Igen ám, csakhogy a Gonosz ezután sem tétlenkedett. A második világháborút követően, 1946-ban, a magyar nemzet megkérdezése nélkül, teljesen illegitim módon megváltoztatták hazánk ezeréves államformáját, majd három évvel később a kommunisták erőszakos úton megragadták a hatalmat, és kikiáltották a Magyar Népköztársaságot.

S itt szépen, lassan el is érkezünk egy újabb június 4-éhez, egy újabb nemzeti tragédiához. Több mint szimbolikus, hogy a kommunista törvényhozók 1956-ban éppen június 4-én engedélyezték az abortuszt, melynek következtében 1956-tól napjainkig több mint 6 millió magyar honfitársunkat gyilkolták meg azelőtt, hogy megszületett volna.

Különösen elborzasztó, hogy a KSH adatai szerint az 1959 és 1973 közötti tizenöt esztendő mindegyikében több művi terhességmegszakítás történt, mint amennyi magyar gyermek ezekben az években világra jött.

Döbbenetes számokról beszélünk.”

Nyitókép: MTI / Czeglédi Zsolt

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aronwie
2022. június 06. 08:34
Kihagyta, hogy június 4-én született Gyurcsány
Tidal_wave
2022. június 05. 17:39
"A magyarok annak az 5 nemzetnek az egyike, akik mind a három mutatóban benne vannak az első 25-ben: IQ-ban 24. (megosztva a franciákkal), iskolázottságban a 14.." Kár, hogy ezt az ellenzéki szavazatszámlálók nem tudják...
Teréz A Piréz
2022. június 05. 17:32
Mindennek a tetejébe 1961. június 4.-én megszületett Gyurcsány Ferenc...
csulak
2022. június 05. 15:52
szomoru adatok ! marpedig az elszakitott Vegeket csak szaporodas es kirajzas altal lehet visszakapni !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!