Végre bukott a felelőtlen hazugságokra épülő metoo-őrület

2022. június 02. 14:57

Johnny Depp nyert Amber Hearddel szemben. Örülhetünk? Mindenképpen.

2022. június 02. 14:57
null
Ódor János László
Kontra

Johnny Depp és Amber Heard szimbolikus harcát vívja, a nép pedig imádja, csámcsog rajta, drukkol. De most itt az ítélet Johnny Deppék perében: Amber Heard hazudott

Évek óta arról írnak, hogy milyen vádaskodások, botrányok és néhol egészen elképesztő (szekunder szégyent kiváltó) részletek övezték-övezik az új évezred eddigi leghírhedtebb celebválását. És természetesen – ahogy a semleges válogatottmeccseken is titkon (vagy nem titkon) választunk csapatot – itt is gyorsan körvonalazódott, hogy ki kivel van. Igaz, vagy sem, de mindenki hallotta már: Johnny Depp állítása szerint Amber Heard konkrétan belekulázott az ágyukba, majd amikor felelősségre vonta érte, csak röhögött, hogy ez csak egy poén volt.

Az eset viszont mindenképpen tanulságos: vajon meddig engedi a társadalom – főképp a híresen képmutató – amerikai társadalom, hogy bemondásra rögtön ítéletet hirdessünk? Pláne csakis egy irányba... Ugye mindenki emlékszik még a kissé túlfújt #metoo-mozgalomra, ahol aztán akárkit el tudtak lehetetleníteni. Elég volt hozzá egy-két könnyes nyilatkozat a megvádolt vélt és valós gaztetteiről.

Hát, lehet, hogy ennek is most itt van a vége, mert a világot  az ukrán-orosz konfliktus már jobban érdekli.

Nyitókép: Michael Reynolds / Pool / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2022. június 03. 21:06
lili anna
rem-ember
2022. június 02. 23:51
"It's not about the money. It's about sending a message."
ovander
2022. június 02. 22:50
Iszom a könnyeit.
kiss.istvan770
2022. június 02. 17:27
Minden értelmes gondolat értelmét veszti, ha önálló gondolkodásra képtelen fanatikusok a rabjává válnak. Ez a fanatikus csoport már olyan mélyre süllyedt, hogy ha egy nőnek kinyitom az ajtót és előre engedem, akkor azon nem csak megsértődik, de nemi erőszakként éli meg. :) A nők elleni fizikai erőszak valóban létezik, ahogy a nők által elkövetett pszichikai zsarolás is. Ha az egyiket kinevezzük a világon egyedül létezőnek és megtagadjuk a másik létezését, akkor felborul a természetes egyensúly és utat nyitunk a rosszindulatú rágalmazásnak. Hasonló fanatikus, szektás jelenség az LMBTQ demagógia, a woke (kínai kulturális forradalom 2.0) , stb. is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!