Megtenni, amit meg lehet tenni

2022. június 01. 15:58

Az ellenzék úgy ért körbe a rendelkezésre álló lehetőségek kipróbálásában, hogy mára gyengébbé és jelentéktelenebbé vált, mint valaha.

2022. június 01. 15:58
null
Lakner Zoltán
Lakner Zoltán
Jelen

„Tizenkét év NER van mögöttünk, és április 3-a következtében ma valószínűleg senki meg nem tudná mondani, mennyi van még belőle előttünk. Az ellenzék úgy ért körbe a rendelkezésre álló lehetőségek kipróbálásában, hogy mára gyengébbé és jelentéktelenebbé vált, mint valaha. A választás utáni csalóka nyugalom annak a jele, hogy a rendszerkritikus, rendszerellenes választópolgár azt érzékeli: kifogyott a lehetőségekből. Hívhatjuk ezt elengedésnek, belenyugvásnak, sőt akár megkönnyebbülésnek is, hogy most már nem kell azzal a görccsel élnünk együtt, hogy a következő választástól függ az életünk.

Nem függ.

Sokkal inkább attól függ, mire megyünk önmagunkkal, minek látjuk egyáltalán értelmét, hogy megtegyük.

A rendszer részéről már megérkezett az ajánlat, miszerint az ellenzék fogadja el a rendszert, vitasson csupán konkrét kormányzati intézkedéseket. Legyenek az ellenzéki pártok hivatalosan is rendszertartozékok, hiszen így mindenkinek egyszerűbb lenne az élete – nélkülözhetetlen belső ellenségnek pedig akkor is megmaradnak a civilek, a média, meg néhány renitens képviselő.

Nem vagyok benne biztos, hogy az ajánlat kizárólag süket fülekre talál.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2022. június 02. 12:27
"...Mindenek fölött Légy hű magadhoz: így, mint napra éj, Következik, hogy ál máshoz se léssz."
cutcopy
2022. június 02. 08:41
Ezért a semmiért is kár volt megszólalni..
sorivo4
2022. június 02. 00:56
Nincs más ajánlat. Ez van. Innentől csak kegy van, nem ajánlat. Csak nemzet van és aki azt szolgálja. Az ellenségei pedig eltakaríttatnak. Ehhez lehet igazodni.
sorivo4
2022. június 02. 00:49
Ennek az ellenzéknek nincs tovább. Mattot kapott. Vége van. Nincs tovább. Sakk-Matt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!