Gondolatok az extraprofitadó kapcsán

2022. június 01. 19:42

Azért a legjelentősebb ágazatok kapják az ütést, mert ők bírják a legjobban.

2022. június 01. 19:42
null
Szepesi Balázs
Corvinák

„A befizetett pénz mindenkinek fáj, annak is, akinek sok van. Azonban, ha sikerül olyan adókat kialakítani, amelyek nem ösztönöznek a fejlesztési tervek feladására, akkor biztosítható, hogy az időleges terhek ne ássák alá a gazdaság jövőbeli növekedését. 

A háború okozta gazdasági károk sajnos elkerülhetetlenek. A legjelentősebb ágazatok, általában nagy cégei azok, akik képesek úgy finanszírozni a stabilitás fenntartását, hogy ez ne veszélyeztesse versenyképességüket, stabilitásukat és jövőbeli perspektíváikat. Azért ők kapják az ütést, mert ők bírják a legjobban.  

Az extraprofit-adó felét három magyar cég a MOL, az OTP és a Magyar Bankholding fogja fizetni. Bízzunk benne, hogy a háborús felfordulás hamar véget ér és minél több, ma még kisebb hazai cég tud olyan piaci pozíciót építeni, hogy majd a következő nagyobb válságban ők tudják megvédeni az ország gazdaságát.”

Nyitókép: Magyar Nemzeti Bank Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. június 02. 12:18
Az autóipar is jelentős ágazat. Mégsem kap semmilyen ütést.
catalina9
2022. június 02. 11:34
Most nem írják a moschlékok ,hogy a Zorba barátai fizetik a terheket. " az is érdekes, hogy akik értetlenkedtek, vagy fikázzák az extraprofitadót, azok hogy kussoltak Karácsony 'Tiborcz adó" agymenésén.
Draco Paladin
2022. június 02. 01:46
Mindenféle faszomszára adó helyett inkább a 13. havi nyugdíjat meg a rezsicsökkentést kellene eltörölni. 1. A nyuggerek már így is tele vannak pénzzel, a faszom se akarja tovább hízlalni őket. Én elvenném az ingyen utazgatást is, ilyen benzinárak mellett finanszírozza a faszom a tescoba járkálásukat. 2. A rezsicsökkentés meg igazából a gazdagoknak jó, akik a szaunát fűtik éjjel nappal, a végén meg abból az adóból lesz kifizetve amit Átlag Józsi is befizet.
Ödenburger
2022. június 01. 23:46
Az a nagy kérdés, továbbhárítják-e ezek a cégek a különadót a fogyasztókra. Ha igen, akkor abból csak infláció lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!