Orbán új honvédelmi minisztere bejelentette, hogy Magyarország nem helyesli a halált okozó fegyverek szállítását

2022. június 18. 14:07

A miniszter bejelentése nyilvánvalóvá teszi, hogy Orbán állama a putyini orosz állam szövetségese.

2022. június 18. 14:07
null
Bauer Tamás
Facebook

„Azt olvasom, hogy Orbán új honvédelmi minisztere, aki üzleti tevékenységében orosz cégekkel működik/működött együtt, közölte a „szövetséges” honvédelmi miniszterekkel: Magyarország a béke pártján áll, ezért nem helyesli halált okozó fegyverek szállítását Ukrajnának. Az imént idézőjelbe tettem azt, hogy Orbán magyar állama a nyugati demokráciák szövetségese lenne a NATO-ban és az Európai Unióban. Putyin Oroszországa a nyugati világot ellenségének tekinti, ezt mindenki tudhatja, aki belehallgat illetve beleolvas abba, amit a putyini állam háttérértelmisége: tudományos kutatói, újságírói, propagandistái mondanak, írnak. Korábban Grúziát, most Ukrajnát azért támadta meg az orosz hadsereg, mert a két ország a nyugati, más szóval euroatlanti világhoz kívánt közeledni, csatlakozni. Putyin tavaly decemberi ultimátuma a NATO-ho illetve az Egyesült Államokhoz egyértelművé tette, hogy nem csupán Ukrajnáról, a Donyec-medencében vagy a Fekete-tenger mellékén élő orosz anyanyelvű lakosság sérelmeiről van szó, hanem a nyugati világ visszaszorításáról Oroszország közeléből. Putyin legutóbbi kijelentése, miszerint a svédekkel vívott »északi háborúban« Nagy Péter cár is csak orosz földeket szerzett vissza és erősítette meg az azok fölötti uralmat, és ez most is az orosz állam feladata, alátámasztja ezt. Az, hogy Ukrajna nem csupán saját szuverenitását védi, hanem az 1989 után felszabadult Közép- és Dél-kelet-Európát, nem retorikai fordulat, hanem valóság. Ezért nyújtanak a NATO és az Európai Unió más tagországai sokoldalú támogatást az Oroszországgal szemben védelmi harcot vívó Ukrajnának szankciókkal, pénzzel és fegyverek szállításával.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf bejelentése immár nem Orbán propagandistái vagy publicistái, hanem illetékes minisztere szájából elhangozva teszi nyilvánvalóvá: Orbán állama az Ukrajna területén folytatott hódító háborúban és általában az európai politikában a putyini orosz állam szövetségese. A nyugati világ által támogatott ukrán ellenállást gyengíti és ezzel a putyini orosz államot segíti.

Orbán másik minisztere, Gulyás Gergely június 17-i sajtótájékoztatóján azt is világossá tette, hogy a hatodik szankciós csomaggal kapcsolatban Magyarország számára nyújtott kivételt (a vezetékes olajszállításnak az embargóból való kivételét) az Orbán-kormány nem átmenetinek, hanem határidő nélkülinek, véglegesnek tekinti. (Mindaddig nem szándékozik más beszerzési forrásra áttérni, amíg az nem ugyanolyan kedvező feltételek mellett történik, mint az orosz olajszállítás.) Az orbáni magyar állam nem Ukrajna és a Nyugat, hanem a putyini orosz állam oldalán áll.

Ha ennek megállapítása után eszembe jut, hogy az előző országgyűlés ellenzéki képviselői néhány kivétellel igennel szavaztak a Fidesz által szövegezett politikai nyilatkozatra, amely elutasította a fegyverszállítást Ukrajnának, óhatatlanul azt a kérdést kell feltennem: eldöntötték-e az ellenzéki pártok, hogy melyik oldalon állnak?”

Nyitókép: Bauer Tamás Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
scion
2022. június 21. 12:45
menj a faxomba, kriptokomcsi!
madar299
2022. június 20. 07:46
Ezek a tiszta búza közé keveredett dudva urak , konkoly urak , sokszor szép magyar történelmi nevek mögé megbújva /pénzért vették/ jelentgetik fel hazánkat. ! nincs szólás , sajtó szabadság ! -akkor hogy kerülhetnek ki a médiába a kormányt gyalázó írások ? Róth Manó idején, kevesebbért is "szabadlevegőre" küldtek volna gondolkozni . /Recsk kényszermunka/ A média 60%-át birtokolják és nem a 100 %-át , ez a bajuk , hogy van az Övékén kívül más hang , más szólam is . A Tenkes Kapitány -ban a kocsmárost /a helyi zs.-t / Dudva úrnak hívják, nézzétek újra, kiváló jellemábrázolás készült róluk.
amca
2022. június 19. 20:37
Körmös Bauer,korhadó komcsi. Húzd el a körmös pofádat u krajnába. Ne csak a pofád járjon.
NTLLK
2022. június 19. 20:12
Bauer, Bauer! Eddig sem voltam magáról nagy véleménnyel... De most az a kicsi is elmúlt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!