Új kormány, régi arcok

2022. május 12. 22:09

Orbán eddig csupa életképtelen kormányszerkezetet hozott létre.

2022. május 12. 22:09
null
Lakner Zoltán
Lakner Zoltán
Jelen hetilap

„A kormányszerkezet körüli, mindeddig meg nem erősített hírek alapján arra is következtethetünk, hogy Orbánt továbbra sem érdeklik a szakpolitikák. Inkább személyekhez és aktuális politikai projektjeihez rendeli kormánya összetételét. Most az uniós pénzek megszerzése és a költségvetési hiány kezelése lehet éppen a fő célja. Meg talán az, hogy Magyarország valamiképpen végre előreléphessen a kutatás-fejlesztés terén, csak éppen ez eddig sem azon múlt, hány miniszter ténfereg a téma körül, sokkal inkább annak a nehéz megemésztésén, hogy a K+F nem az a terület, ahol a politika előre megrendelheti a végeredményt.

Úgy is fogalmazhatunk, Orbán eddig csupa életképtelen kormányszerkezetet hozott létre, amelyeket már ciklus közben ő maga kezdett szétszedni, és újracsoportosítani. Lásd például Navracsics szuperminisztériumának meggyengítését 2012-ben vagy a mindeddig orrvérzésig védett Emmi alól a közmunka és az egészségügy Pintér alá rendelését az előző időszakokban. Figyelemre méltó az is, hogy a személyi és szakmai ellentéteket Orbán ezúttal beemelni készül a kormányba: Varga Mihály és Nagy Márton, Rogán és Lázár, Pintér és Rogán, Csák és Palkovics, vagy az uniós ügyekben más hangnemet és tudást képviselő Navracsics és Varga Judit a kolostorbeli asztalnál meccselhetik le vitáikat, amelyeket így is, úgy is Orbán dönt majd el.

Ami nem változott, hogy az ötödik Orbán-kormánynak sincs programja, pedig egy »folytatjuk« most már nem elég. A több ezer milliárd forintra rúgó deficit, az uniós támogatások megnehezült lehívása és az energia-átállás mind-mind olyan ügyek, amelyekben nem vezethető le a döntés a korábbi álláspontokból. Az oktatás és az egészségügy terén viszont az a biztos, hogy ami eddig folyt, az a teljes széteséshez vezet.”

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nebulo15
2022. május 15. 14:53
Mondja egy libsi szar akik 12 év alatt egy életképes ellenzéket nem tudtak összerakni ! Ehhez pofa kell, az mondjuk meg volna, de ész az már nuku !
Felvidéki MAGYAR
2022. május 14. 06:43
Ki ez a rusnya buzi?
Kétes
2022. május 13. 20:22
Lakikám! Sajnos a közmunka eddig is Pintérnél volt. Ennyit ér az egész irományod. Ennyi köze van a valósághoz.
galancza
2022. május 13. 20:10
laki patkány! Ki volt a za barom aki téged nemzett? b@szd meg a ravatalon a parizeres petyát! Az a ti szintetek. Ha 2010 óta életképtelen a kormányszerkezet és nincs a Fidesznek programja , hogyan lehet a magyar átlagemberek életszínvonala most olyan magas, amilyen soha sem volt 2010 előtt? Hogyan lehet az átlagbérek, átlagnyugdíjak vásárlóértéke olyan magas most,amilyen korábban sosem volt?.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!