Az elhúzódó sebnyalogatás mintha szüneteltette volna az igazi politizálást

2022. május 08. 22:40

Pedig egymásra torlódtak a választ igényló kérdések. És az idő gyorsan megy.

2022. május 08. 22:40
null
Lendvai Ildikó
Facebook

„Ez itt majdnem egy segélykiáltás.

Olvastam a Népszavában, hogy Hasek, a Svejk szerzője kalandos élete során egyszer még – komolyan vagy viccből – pártot is alapított »A Törvény Keretein Belül Működő Mérsékelten Haladó Párt« néven. Az ígéretes kezdeményezésnek az vetett véget, hogy Hasek sajnálatos módon elsörözte a pártkasszát...

Utóbbi nem fenyegeti nem túl jól kistafírozott ellenzéki pártjainkat, de az, hogy »a törvény« (sőt a Kövér-féle parlamenti szabályok) »keretein belül működve«»mérsékelten haladó«, vagyis unalmas, a NER kulisszáiba akaratlanul is belesimuló szervezetekké válnak, azért nem teljesen kizárt. Legalábbis a Fidesz ezt a szerepet szánja nekik.

A választás óta eltelt egy hónap. Az első napok bénult keserűsége még érthető. Mindnyájan így voltunk vele. De az elhúzódó sebnyalogatás mintha szüneteltette volna az igazi politizálást. Pedig egymásra torlódtak a választ igényló kérdések.

Például: kell egy friss, az árstopok dolgára is választ adó ellenzéki csomag a konkrét inflációellenes javaslatokból. De arról is, mi milyen határidőt tartanánk reálisnak az putyinellenes embargók alkalmazására, és milyen lépéseket javaslunk az egyoldalú energiafüggőségtől való szabadulásra? Hogyan tárgyalnánk Orbán helyében az uniós szankciókról? Egyáltalán: mit tennénk mi a háború, az orosz agresszió ellenében? Milyen azonnali intézkedéseket, uniós tárgyalási ajánlatot várunk el Orbántól annak érdekében, hogy leálljon a támogatások elvonásával fenyegető jogállami eljárás?

Ezek hiányában baj lehet. Aki nem látszik eléggé kormányképesnek, az nem is »ellenzékképes«. Nem tud tömeges támogatással valódi ellenállást szervezni, táborát képviselni. Csak remélni tudom, hogy még nem tizedelte meg ezt a tábort az eltelt hónap, ami egyelőre nem a legjobb arcunkat mutatta.

Még lehet javítani. De mindjárt itt a nyár. És az idő gyorsan megy.”

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2022. május 09. 13:38
Komenista RIBANC sipánka Ildi nénje! Rádszárad a botox hamar.
Gonella
2022. május 09. 11:09
'Olvastam a Népszavában...' - nem a népszavát hanem Haseket kellene olvasni cenzor asszony, mióta nem küldik a kiadói anyagokat, már nem is olvas? pedig ezeket az írásokat a haverod magyar gyuri et adta ki, akkor még volt humorérzéke. amúgy nem a sebek nyalogatásával van a baj, hanem a valóság tagadásával és az önbecsapással. VONULJ VISSZA MÁR! Legyen BÉKE már!
lemez
2022. május 09. 11:05
Dolgoznak ók az eu-ban botox,csak Magyarország ellen.Nem értetek ti semmit a 2/3-ból.Mig az euból támadjátok hazánkat,addig kussoljatok mig szépen vagytok.
Brandon the great Negro
2022. május 09. 11:02
Az MSZP utolsó politikusát Horn Gyulának hívták. Azóta oszló dög szag van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!