Nincs ok változtatni rajta: maradjatok együtt!

2022. április 04. 07:07

A koalíciós politizálás nem kockázat, hanem hatalmas erő.

2022. április 04. 07:07
null
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

„Magyarország problémáiról köteteket lehetne írni – írnak is –, de alig akad a problémahalmazban olyasmi, ami ne függne össze a társadalom különféle építőelemeinek (le egészen az alapkövekig, az egyes emberekig) szélsőséges, nemzetközi összehasonlításban is szinte példátlan együttműködés-képtelenségével. Abban, hogy ilyenek vagyunk, kulcsszerepe van az oktatásnak – és nagyon nehéz változtatni rajta az oktatási rendszerünk gyökeres átalakítása nélkül –, de hogy ilyenek vagyunk, az tény. És ehhez a tényhez képest túlbecsülhetetlen eredmény, hogy van hat pártunk, amelyek lefedik szinte a teljes politikai színskálát, és mégis tartósan együtt tudnak működni, olykor a saját rövid távú érdekeiket is látványosan háttérbe szorítva.

A koalíciós politizálás nem kockázat, hanem hatalmas erő. Nem kell félni a vitáktól, hiszen azokból születik a végén a konszenzus és az értelmes cselekvés.

Meg aztán gondoljunk csak bele, lenne-e, lehetne-e ma állami kényszertanterv és kényszertankönyv, a politika lényegévé emelt nyílt színi korrupció, lenne-e Elios-ügy, Mészáros-bank, Orbán-bányabirodalom, titkos atompaktum Putyinnal, meg végzetes eladósodottság a választási osztogatás következtében, ha hat párt egyetértése kellene hozzá, hogy legyen.

Koalícióban működni kormányon és ellenzékben is sokkal nehezebb. De eddig sem volt könnyű, és mégis működött. Nincs ok változtatni rajta: maradjatok együtt!”

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
critical man
2022. április 04. 14:31
Sikeres csapaton ne változtass! hehehe 2018-ban a mostani moslékok 64 képviselőt adtak. Most hogy bevettek fűt-fát elértek 56-ot. És még a határontúli és külföldi szavazatok fel sincsenek dolgozva. Ha meglesz az is, legalább egy moslékosnak még le kell adni a szerelést.
csulak
2022. április 04. 14:11
mosleknak mindegy ,hogy kulon van vagy egyutt, csak moslek marad es cskaa disznok szeretik !
Vakfolt
2022. április 04. 13:58
"Nincs ok változtatni rajta: maradjatok együtt!" Miért is volna? Maradjatok együtt örökké, hozom a pillanatragasztót.
Ferry63
2022. április 04. 12:44
Szerintem se változtassatok, így már kicsit nyugodtabb évek, és tuti a 2026!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!