Momentum: az öngyilkos politikai kommandó

2022. április 28. 18:17

Hadházy a most előadott projekttel már 2018-ban is próbálkozott, akkor sem jött be.

2022. április 28. 18:17
null
Pindroch Tamás
Pindroch Tamás
Origo

„Egyre jobb a műsor: az eddig a parlamenti bejutásért küzdő Momentum Hadházy Ákos bülbül szavára már az alakuló ülésre sem akar bemenni. Mintha nem gondolták volna ezt alaposan végig, bár ezen nem csodálkozunk.

Hadházy a most előadott projekttel már 2018-ban is próbálkozott, akkor sem jött be. Annak idején az LMP-ben akciózott, azt szajkózta, hogy a választás illegitim, ezért az ellenzéknek nem szabad átvennie a mandátumát. Az ötlet, és maga Hadházy sem volt túl népszerű a »demokratáknál«: például a párttársa, a Hadházyra egy picit zabos Sallai R. Benedek ízes káromkodások közepette a székével együtt fellökte egy értekezleten.

Hadházy aztán április helyett júniusban a »kertek alatt« mégis letette az esküjét, és besunnyogott a parlamentbe. Nem is csoda, hogy az LMP-ben nem volt maradása, onnan gyorsan lelécelt, független képviselő lett.

Most pedig hibernálta díjnyertes 2018-as ötletét, sikerült is bepaliznia a Momentumot, azaz Fekete-Győr Andrást. Nem lehetett azért nehéz dolga azzal, akinek a napelem egyet jelent egy kisméretű atomerőművel, és aki vidáman lezuhanyozta az e-rollerét, majd csodálkozott, hogy nem indul. Egy ilyen embernek még egy Hadházy is zseninek tűnhet.

Fekete-Győr gyorsan be is jelentette, hogy a Momentum bojkottálja az alakuló ülést. Csak hát – az ismert okokból – Fekete-Győr ezt a lépést sem gondolta pontosan végig, és már hiába kapálózik, az orra bukás hatalmas lesz.”

Fotó: MTI/Illyés Tibor

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanmacska
2022. április 29. 08:56
Hullaházy egy xanaxos, idegbeteg hülye. Ha ilyen barom képviselhet egy kerületet, az gáz.
Rocktoberi
2022. április 28. 22:55
Kövér helyében nem jelölnék ki másik időpontot a képviselői eskü letételére.
Carsac
2022. április 28. 22:51
Néha úgy gondolom, igaza volt Tolkiennek, mármint hogy ami jó, az többnyire szép is. (A görög hármasság ugye: jó, szép, igaz)- Mert hogy ezek a balosok többnyire qrvarondák.
kunfia
2022. április 28. 18:59
Hadházy olyat tett meg,amire Orbán 32 év alatt EGYSZER SEM volt képes,saját jogon jutott be a Parlamentbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!