Hogyan felejtsük el a ballib értelmiséget?

2022. április 28. 11:33

Puzsér és Schiffer szóváltása tragikomikus módon félrecsúszott.

2022. április 28. 11:33
null
Lányi András
Index

„Puzsér Róbert és Schiffer András azon vitatkoznak az Indexen, hogyan felejtsük el a ballib értelmiséget. Szóváltásuk azonban tragikomikus módon félrecsúszott, egy kicsit távolabbról nézve úgy tűnik, mintha csak a döglött oroszlán rugdosásában versenyeznének. Puzsér ugyan kijelenti, hogy »a megbélyegzés és a kirekesztés nem lehet a mi eszközünk«, azonban »a hat romlott és semmirekellő párt« elleni dühödt kirohanásait újra és újra megszakítja a legyalázott politikai és publicisztikai ellenfelek terjedelmes, név szerinti felsorolása. Schiffer neveket nem említ, csak a vádiratot, a balliberális értelmiség fertelmes bűneinek lajstromát szaporítja, s a vádlottak padjára a pártok mellé odaülteti teljes értelmiségi holdudvarukat is. Pedig mintha nem is ezt akarták volna mondani.

 Puzsér – sok más kollégájához hasonlóan – a sikertelen ellenzéki pártok leváltását követeli. Az általuk »túszul ejtett ellenzék« vezetését »három-négy értékes és karizmatikus politikusra« bízná, akik a ballib tömb »hatalmas erejét« mozgósítva a nemzeti radikális kurzus kihívói lehetnének. Schiffer joggal kérdezi, hogy miért pont a sokszorosan levitézlett ballib élén akar megküzdeni a hétfejű NER-rel. Puzsér erre azt válaszolja, hogy azért, mert ők ketten is odatartoznak, az igazi szocdemek, zöldek és liberálisok népes táborával együtt.

Gratulálok, ennél szerencsétlenebb két alapállásból nem is lehetne nekilátni a rendszerkritikának (vagy micsodának).

Puzsér a baloldali politika megújítására keres vállalkozókat, és megbocsátja a létező ballib értelmiségnek, hogy a létező ballib pártokat támogatták, mert most »nyitottságra, nagyvonalúságra, korrektségre és mértékletességre volna szükség«. Részéről ennek a magatartásnak a példája, gondolom, a hazug és korrupt csürhének titulált ellenfeleire szórt szitokáradat és személyes sérelmeinek hangoztatása. Ez bizonyára nagy kedvet csinál a baloldali értelmiségnek, hogy a régiek ellenében egy új szervezetet támogassanak. Schiffer sejteti, hogy ez nem fog menni, de azután annyira belefeledkezik ennek az Orbánnal és a globális kapitalizmussal egyszerre paktáló, kudarcot kudarcra halmozó társaságnak a szidalmazásába, mintha nem is lehetne ennél fontosabb mondanivalója. Ugyanazt a hibát követik el, amit most sokan az ellenzéki pártok szemére hánynak: hogy sérelmi politikával, bűneik hánytorgatásával, »negatív kampánnyal« próbálják ellenfeleiket tönkretenni. S nem veszik észre, hogy a ballib semmi egyéb: homályos értelmű szitokszó, amelyet a magát jobboldaliként azonosító politika kreált, de többé arra sem alkalmas, amire kitalálták, a DK-tól a Jobbikig tartó pártkeverék megnevezésére.”

Nyitókép: MTI / Mohai Balázs

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2022. április 28. 20:56
Már kezdi félteni a megélhetését... :-D
amca
2022. április 28. 20:41
Én hiszek a Jó Istenben. Remélem megtartja ezeket a szuper embereket. Sokáig. Klára,a Qurcsánypótlék. Szaharházy orvos-állat. Tóóóótberci Jakabrabbi Nyírtassi ohne dr,ohne,angol,ohne ész Márki Majmun. hihihihihi Fegyööööörö örö ,3.5 %
Vakfolt
2022. április 28. 16:47
" S nem veszik észre, hogy a ballib semmi egyéb: homályos értelmu szitokszó, amelyet a magát jobboldaliként azonosító politika kreált, de többé arra sem alkalmas, amire kitalálták, a DK-tól a Jobbikig tartó pártkeverék megnevezésére." Itt a jó öreg retkes komcsi trükk: Ami az, az nem az ami, hanem valami más. A szocializmus szép gondolata kisiklott, a baloldal nem is igazi baloldal, a foslék nem is ballib. Mondjuk ez utóbbiban igaza van, mert a ballib az a szadesz-mszp megnevezése volt, persze az is hazugság a maga nemében, mert az valójában orto és neokomcsik csapata volt, persze akkor még nem tudtuk, hogy a liberálisok gyakorlatilag neokomcsik és idealista hülyék keveréke. A jobbik szélsomagyarkártya belekeverése tehát a ballib franciakártya pakliba nyilván nem eredményezhetett ballib csapatot, csak foslékot, persze a választások után derült ki, hogy a jobbik maga is radikális jobb és baloldaliak keveréke volt, és a MHM kiválásával a maradék azért csak felvette az egyenbarna szemvidító ballib foslék jelleget. Jakab hazafisága pont olyan hiteles, mint fletóé, vagy újhülyéé. Semennyire. És akkor az említett urakról, akik kötésig állnak abban amihez tartoznak, érdekes testgyakorlatot végeznek, jobb kézzel apró kis foscsomókkal dobálják illetve foscsomókat ejtenek egymásra, miközben ballal érdekes megtéveszto hókuszpókuszokkal próbálják megtéveszteni egymást, hogy ok nem azok amik, hanem valami mások, igazi demokraták, igazi zöldek, igazi lirebálisok.
rókabácsi
2022. április 28. 15:37
balfácánok lettek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!