Hazugság, hogy lejt a pálya

2022. április 20. 15:45

A választások előtt már hónapokkal bekészített mentegetőzés nem alkalmazható.

2022. április 20. 15:45
null
Felföldi Zoltán
Magyar Nemzet

„Több héttel a méretes választási zakó után a baloldal még mindig nem tudja megmagyarázni, hogy mi történt valójában. Pedig lenne rá igény, hiszen naponta hívják be őket az ATV stúdiójába, ahol magyarázatot várnak tőlük. A választások előtt már hónapokkal bekészített mentegetőzés – a brutális fideszes választási csalás – nem alkalmazható, hiszen a várt, néhány százalékos hátrány helyett olyan mértékű vereséget szenvedtek el, amiről még a leg­elvetemültebb baloldaliak sem hinnék el, hogy választási csalásnak köszönhető. Ráadásul a több mint húszezer ellenzéki szavazatszámláló beszámolói tételesen cáfolják, hogy történt volna csalás.

Mi persze eddig is tudtuk, hogy ebben a rendszerben gyakorlatilag nem lehet választási csalást elkövetni, aminek számtalan oka van. Például az, hogy Magyarországon – szemben az Amerikai Egyesült Államokkal, ahol nincs egységes szavazási rendszer – mindenhol egyforma szabályok alapján szavazunk azután, hogy érvényes személyi igazolvánnyal és lakcímkártyával azonosítottuk magunkat; és ki van zárva annak a lehetősége, hogy valaki kétszer szavazzon. Ezenkívül a szavazás a szavazófülke magányában minden befolyásolástól mentesen történik. És minden szavazókörben egyrészt köztisztviselők és helyi köztiszteletnek örvendő személyek őrködnek a választás tisztasága felett, másrészt egész nap különböző pártállású delegáltak figyelik egymást árgus szemekkel; a nap végén pedig ezek a köztisztviselők és delegáltak számolják meg a szavazatokat – többször is. Mindenesetre örülünk, hogy az április 3-i tapasztalatok alapján mindezt már a baloldali kemény mag is látja.

Éppen ezért a választási csalás narratíváját kezdi felváltani egy finomabb narratíva a brutális kormányzati média- és plakátfölényről, a helyi fideszes elittől függő, megtévesztett és/vagy megfélemlített szavazókról, a Fidesznek kedvező választási rendszerről, a Fidesz felé lejtő pályáról, a manipulált választásokról, összességében a nem tiszta és nem szabad választásról. Ez azonban éppúgy nélkülözi valóságalapot, ahogyan a választási csalás prekoncepciója is.

A kormányzati médiafölény egy olyan unásig ismételt állítás, amit hely hiányában itt tételesen nem tudunk cáfolni, mivel az összes ellenzéki audiovizuális, nyomtatott és online sajtótermék felsorolása túlfeszítené jelen írás kereteit. Azonban bárki utánaszámolhat: Magyarországon számtalan ilyen médium működik háborítatlanul, amelyek mindegyikéhez városon és falun egyaránt hozzá lehet férni. És akkor még nem szóltunk a milliók által látogatott és aktívan használt, a baloldali vélemények által dominált közösségi platformokról, ahonnan időről időre letiltanak jobboldali tartalmakat, személyeket, szervezeteket.”

Nyitókép: MTI

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ögedej
2022. április 20. 16:33
Egyben igazuk van, tényleg lejtett a pálya a FIDESZ felé. És abban is, hogy ez Orbánék műve. Mert mit is tettek? 12 év kormányzása alatt javult a dolgozó emberek életminősége. Az enyém biztosan, pedig nem váltottam állást. Munkahelyeket teremtettek. Pozitív, szociálisan érzékeny intézkedéseket hoztak. Támogatják a pályakezdő fiatalokat. És akik valamikor külföldre távoztak, próbálnak alternatívákat kínálni, hogy érdemes legyen hazajönniük. Mindig a magyar érdekeket képviselték a külföldiekkel szemben. A jelen ellenzék pedig pont a fordítottja. Egy klasszikust, Kóka Jánost idézném 2006-ból, amikor a választások megnyerése után 1 hónappal megkérdezték a bejelentett megszorításokkal kapcsolatban: "A tavak lecsapolása előtt a békákat sem szokták megkérdezni, hogy mi a véleményük erről". Ha nem sikerült pont szó szerint, azért elnézést kérek.
falcatus
2022. április 20. 16:15
"kezdi felváltani egy finomabb narratíva a brutális kormányzati média- és plakátfölényről," továbbra is várjuk Gajdics, Bayer, Bencsik András, HÍR TV elhatárolódását a Bencsik Gábor -Szentesi Zöldi kaméleonoktól. A hallgatás beismerés.
CirmoS
2022. április 20. 16:07
Magukat próbálják nyugtatni a moslékosok a médiafölény mantrával, és ezzel vezetik meg továbbra is a balos szavazókat! Pedig a valóság az, hogy ez a magyargyűlölő, hazaáruló, külföldről fizetett csürhe nem kellett a magyaroknak! Ennyi! Nem akarnak szembenézni az igazsággal, mert akkor változtatni kellene, az meg munkával jár, ami ezeknek nagyon büdös! Ezért inkább tolják tovább a hazugságokat, a médiájukkal együtt! Sokkal kényelmesebb, mint bármit is csinálni, nem?! A választási rendszer c. mantrájuk is dög unalmas! Főleg, hogy a választások előtt még arról pofáztak, hogy akár 2/3-al is nyerhetnek! Jöhet '26-ban a Fidesz 4/5!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!