Búcsú a baloldaltól

2022. április 15. 15:17

Az ellenzék vezetői, szellemi hátországa, kampányemberei 12 éve lekapcsolódtak a magyar valóságról.

2022. április 15. 15:17
null
Berze Márton
Azonnali.hu

„A sokk – orvosi értelemben – az az állapot, amikor a vérkeringés hirtelen súlyosan elégtelenné válik, a létfontosságú szervekbe nem áramlik elég oxigén és kóros anyagcseretermékek szaporodnak fel a szervezetben. Vagyis egy váratlanul beálló, extrém állapotváltozásról beszélünk, ami hihetetlen gyorsasággal pokolian megterheli a testünket, kezelés nélkül pedig az eredménye szinte kivétel nélkül: halál.

Az ellenzéki szavazókat azért, és csak azért érhette sokként a Fidesz negyedik – és eddigi legmeggyőzőbb – kétharmados diadalmenete, mert az ellenzék vezetői, szellemi hátországa, udvari kampányemberei 12 éve lekapcsolódtak a magyar valóságról,

az ismerethiány miatt hibás politikai következtetéseket vontak le, miközben tudatosan a belpesti buborék szellemi félkörívéhez hajlították szavazóik valóságérzékelését, kizárva minden alternatív értelmezési kísérletet, szekértolóként kiátkozva a kritikus hangokon megszólalókat, akik görbe tükröt mertek politikájuk elé állítani és/vagy megkérdőjelezték az egy és oszthatatlan „ellenzéki narratívát”. (Innen is üdvözlöm Hont Andrást, Ceglédi Zoltánt, Puzsér Róbertet, Konok Pétert és sokan másokat. Igazat szóltatok, mégis betörték a fejeteket.)

Így futhatott neki az ellenzék harmadszor is ugyanazokkal a politikai témákkal a kampánynak – nevezetesen a korrupció/Európai Ügyészség, jogállamiság/alkotmányozás, sajtószabadság/propaganda szentháromsággal, amely semmilyen formában nem kapcsolódik a szavazókat húsbavágóan érintő megélhetési és gazdasági kérdésekhez, nincs a középosztályon túlmutató szavazatvonzó képessége. (Ennek belátásához elég elolvasni a szavazatszámlálók ezirányú facebookos élménybeszámolóit.)

Így nézhették be a lezáráspárti álláspontból fakadó politikai következményeket – nevezetesen, hogy nem a védekezéssel szemben reziliens home office-középosztály fogja eldönteni ezt a választást, hanem a két műszakban a szalag mellett és az árok partján dolgozók.”

Nyitókép: Mátrai Dávid

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsaturnuzs
2022. április 16. 19:13
Addig jó, míg Kádár, izé, GYURCSÁNY él! De a parizeres fajankó is nagyot futott. És pont ők duetteznek most...
zolizolizoltan
2022. április 16. 13:57
A volt szocik jobban gyűlölik Gyurcsányt a jobbikosoknál is. Erről írtam egy másik cikkre. Ezek a jobbikossá vált szocik most minden bizonnyal otthon maradtak. Ilyen ma a szociáldemokrácia Magyarországon. Vidéken ott kell lenni, nem megy csak úgy "leutazgatni". Szerintem létre kell hozni az eredeti tartalommal a Kisgazda és FÖLDMUNKÁS Pártot, amely a fővárosi dölyfös baloldaliakkal, gyurcsányistákkal szemben is fel tudja venni a kesztyűt a falusi emberek érdekeinek érvényesítése céljából. Összefogás? Erről majd 2030 előtt legyen szó, mert a vidék pártjának a létrehozásához és megerősödéséhez nem elegendő 4 év. A fővárosiak éppen az "összefogást" használnák fegyvernek a vidék pártjának a megfojtására.
Papalimapapa
2022. április 16. 09:39
"12 éve lekapcsolódtak a magyar valóságról..." Lélegeztető gépen vannak. Arról kéne őket most már lekapcsolni.
AROON
2022. április 16. 06:40
A baloldal még most sem érti meg, hogy amivel kampányolnak nem érdekli a szavazókat! Az emberek, ÉLNI szeretnének! Ehhez a talajt most a Fidesz biztosítja!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!