Az összefogás kevés. Teljes megújulás és igazi ellenállás kell

2022. április 04. 08:35

Az első és legfontosabb, amit ki kell mondanunk, hogy ez egy elcsalt választás volt.

2022. április 04. 08:35
null
Hadházy Ákos
Hadházy Ákos
Facebook

„Tudom, hogy az ország egyik fele ma reggel elkeseredve ébredt, a levegővétel is nehezen megy, szinte képtelenség megmozdulni is. De néhány dologról most azonnal beszélnünk kell.

Az első és legfontosabb, amit ki kell mondanunk, hogy ez egy ELCSALT VÁLASZTÁS volt. Nem elsősorban tegnap csalták el, hanem az elmúlt 12 évben, a szemünk előtt: a propagandagépezet, a Fidesz pártkatonává besorozott polgármesterek, az EU-s támogatásból fizetett kegyencek és a pincsikutya szintjére süllyesztett »független« intézmények, ezek mind hozzájárultak a tegnapi eredményhez. A legnagyobb csalás évek óta a szemünk előtt zajlott: elcsalt választás az, ahol az állami tévébe négy év alatt öt percet beszélhet az ellenzék. Elcsalt választás az, ahol a kormány évek óta folyamatosan kampányol óriásplakátokon és még az utolsó hónapban, a hivatalos kampány alatt is a kormány hirdette Orbánt a plakátokon (demokráciákban csak ezért megismételnék a választást)

Persze, tegnap is történtek csalások. Nem véletlenül írtam szombaton a szavazólap fényképezéséről és nem véletlenül adtam tanácsokat, hogyan lehet megúszni, ha fideszes szavazatot várnak valakitől. Nagyon sok helyről kaptam olyan jelzéseket, hogy a munkavállalóktó elvárják a fideszes szavazatot, amit fényképpel kell igazolni. A szavazatvásárlásokról pedig eddig is tudtunk, csak az ár (tízezer forint) volt az újdonság. A szavzólap fényképezésének engedélyezése ezt a bulit is megkönnyítette, a korábbi láncszavazásos módszer után ipari méretekben mehetett a csalás. Sajnos, ezeket nem lehet bizonyítani és ha lehetne is, kihez lehetne fordulni? Az NVB-hez vagy az Alkotmánybírósághoz? Még viccnek is rossz. Ne felejtsük el, azt sem, hogy jelenleg kétharmadon áll a Fidesz, de ez annak a levélszavazásnak is köszönhető, amelyről a Választási Bizottság tegnap határozatban deklarálta: nincs hatásköre ellenőrizni a tisztaságát. Ez önmagában alkotmányos válságot okozhat, ha az az eredmény marad, hogy a határon túli szavazatokkal van meg a kétharmad!”

Nyitókép: Kisbenedek Attila / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
de France
2022. április 05. 00:33
Ez egy elcsalt valasztas, ez teljesen vilagos. De vonjuk le a kovetkezteteseket is. Nem szabad "kepviseloskodni" egy elcsalt valasztas utan. Parlament bojkott kell. Enelkul legitimaljuk a valasztasi csalast.
Vasalo
2022. április 04. 15:05
Kinek akarsz ellenállni te kis senki? Annak a 3 millio embernek aki rolad Timivel együtt is csak azt gondolja, hogy kukába valok vagytok. Remélem a hatoságok majd elveszik a mandátumokat a korrupcio miatt, amit elkövettetek. Igen és ki volt annak a hirhedt propagandagépezetnek az egyik alkotoja? Nézzetek csak a tükörbe, ti voltatok naponta a képernyökön amikor a másik szemében a szálkát kerestétek, bezzeg a ti oldalatokon még a gerendát sem láttátok. És te mersz csalásrol beszélni, amikor a kapitány az ellenkezöjéröl beszélt, vagy tudsz valamit milyen csalásaal kerültetek ti a parlamentbe. Mert az nagyon feltünö, higy az egész ország narancssárga, csak a föváros vörös. Vajjon titelet ki pénzelt ( a kubai, kolumbiai vagy a vanezuelai kommunista párt?)
makero
2022. április 04. 14:54
Hadházi nagyon téved! Jelenleg úgy van meg a FIDESZ 2/3-a, hogy a külföldi szavazatok és a határon túli levélszavazatok még nem is érkeztek be és csak hétvégén - szombaton - fogják megszámolni. Tehát ez az eredmény kizárólag a magyarországi szavazatok eredménye.
Tavaszi szél
2022. április 04. 14:33
Lehet valami abban, amit ez a lódoktor mond. Nekem is gyanús, hogy a fenébe győzhetett Pesten annyi nyikhaj a remek szakemberek és politikusok előtt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!