Az ellenzék Róna Péterrel nem zavarta meg Orbán diadalmenetét, az ablakpucoló Novák a kultúrharcot folytatja

2022. március 11. 20:10

Márki-Zay Péter után Róna Péter választásával ez az ellenzék már a választás előtt kinyírta magát.

2022. március 11. 20:10
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„Nem hozott nagy meglepetést a parlamenti államfőválasztó bohóckodás, miután az ellenzék Mózes, Jeremiás próféta és a Bán bánk Tiborca, vagyis egy igazi demokrata ellenzéki, Iványi Gábor helyett a savanyú Jóska Róna Pétert jelölte ki arra, hogy 15 percben elmondhassa a magáét. Azért a »magáét«, mert Róna azt mondta, ami neki fontos, ami belesimul a rendszerbe, nem azt, amit egy demokratának és egy magyarnak mondania kell. Mint egy külső ejtőernyős, aki saját nárcizmusára használja fel az Orbán-rendszer nyújtotta szereplési lehetőséget, nem hazudtolta meg magát.

Róna olyan langyos beszédet tartott, amilyet csak lehetett, egy pillanatra sem szembesítette Orbánt önmagával és a tetteivel, amit nem is tehetett volna meg igazán, mert semmi köze hozzá. Iványi Gábor lett volna az egyetlen hiteles ember, aki ezt megtehette volna, aki a rendszer egyik legnagyobb üldözöttje, aki alkalmas és méltó is rá, de az ellenzék elvette tőle és a magyar néptől ezt az egy lehetőséget is. Márki-Zay Péter után Róna Péter választásával ez az ellenzék már a választás előtt kinyírta magát és mindazok reményét, akik szabadulnának Orbántól. Spongyát rájuk.

Róna Péter beszédét nem elemezzük, mert nem méltó rá sem ő, sem a beszéde. Novák beszédét sem elemezzük, mert arra semmi szükség, hiszen a várakozásnak megfelelően felmondta az éppen hivatalos propagandát. Ezzel be is mutatkozott és kijelölte saját helyét: Orbán bábja, csicskása lesz, erre választották, és ő erre a szerepre igent mondott. Ami változás lehet az aluszékony pecáshoz képest, hogy Novák egy végtelenül törtető, öntelt karrierista, aki az agresszivitásával az egykori köztársasági elnök pozíciójának maradék méltóságát is lerombolja.”

Nyitókép: MTI/Miniszterelnökség/Kékesi Donát

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nagyhuba1
2022. március 13. 17:09
Kutya ugat a karaván halad!!! Piros volt a paradicsom nem sárga, Magyarország élőre megy nem hátra, szavazzon a FIDESZ re és nem másra!
Nagyhuba1
2022. március 13. 17:08
Piros volt a paradicsom nem sárga, Magyarország élőre megy nem hátra, szavazzon a FIDESZ re és nem másra!
Maflás
2022. március 13. 16:41
Bartus, te meg egy f@szszopó patkány vagy! Pont ennyi tiszteletet érdemelsz, te rühes liberálnáci féreg!
Tidal_wave
2022. március 13. 13:29
Csak azt nem értem, a ballibsik miért szeretik a mocskos ablakokat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!