Orbán Viktor EU-s forrásokért könyörög a sorosista, nemváltó brüsszeli összeesküvésnek

2022. március 23. 14:13

A háború elől menekülő gyerekek nyomorából gyűlöletkampányt főző magyar kormányfő mi egyébre hivatkozna, mint a háború elől menekülők nehéz helyzetére, amikor a markát tartja?

2022. március 23. 14:13
null
Jávor Benedek
Jávor Benedek
Facebook

„Csodálatos levél a maga műfajában. Orbán Viktor EU-s forrásokért könyörög a sorosista, nemváltó brüsszeli összeesküvésnek. A legszebbek az érvei. A háború elől menekülő gyerekek nyomorából gyűlöletkampányt főző magyar kormányfő mi egyébre hivatkozna, mint a háború elől menekülők nehéz helyzetére, amikor a markát tartja?

A menekülő családokat rendőrileg vegzáló, szerb határon kérdezés nélkül átzsuppoló Orbán Viktor mi másra hivatkozna, mint a humanitárius segítségnyújtásra, amikor pénzt kér? A közös EU-s döntések sokaságát vétózó, az egész hétéves költségvetés megakadályozásával fenyegetőző kis magyar Vlagyimir miről papolna, mint az európai egységről, amikor az EU pénzeszsákjába szeretne beletúrni?

Az 1300 menekült befogadását  éveken át megtagadó, a menekültek közös európai elosztását vétózó Orbán mivel érvelne, ha nem a közös felelősségről, amikor forrásokért kuncsorog? A menekültügyi intézményrendszert teljesen leépítő, az ukrán menekültválság első három hetét átalvó, a feladatot az önkormányzatokra és a civilekre hárító kormány mi másra hivatkozna, mint az eddig érkezett menekültekre és az emberségre, amikor támogatokat szeretne kicsikarni?

Aljas, cinikus, szégyenteljes levél egy aljas, cinikus, szégyenteljes kormánytól.”

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 187 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ersa57
2022. március 24. 14:42
Kedves Ákos ! Sok mindenben egyetértünk, de vannak különbségek. Lehet, hogy pontatlanul fogalmaztam, a 2013-2020 időszakra vonatkozóan a kőolaj világpiaci árát illetően. A helyes az lett volna, ha azt írom, hogy ezen időszak alatt a kőolaj átlagára volt kb. 50 %-kal alacsonyabb a korábbi időszakokhoz képest. Remélem abban egyetértünk, hogy az üzemanyagok ára soha sem volt a rezsicsökkentés tárgya. A MOL (eleinte pénteken, majd később a szerdai napokon is) a világpiaci ár legkisebb változását is azonnal érvényesítette a motorhajtó anyagok árában. Az üzemanyagok ára 2019 decemberére emelkedett vissza a 2013. évi szintre. Ha nem jön a COVID-járvány valószínűleg tovább emelkedik, de a kereslet drasztikus visszaesése miatt az árak újbóli csökkenését idézte elő. Tehát nem igaz, hogy a kőolajválság csak 2 évig tartott. Ez azért lényeges, mert a földgáz világpiaci ára nem független a kőolajtól, kis időkéséssel követi azt. A jövőben a rezsicsökkentés fenntartása nem nehézkes lesz, hanem lehetetlen. A jelenlegi világpiaci árak már most jóval magasabbak mint amennyiért a lakosság kapja. Bármilyen kormány jön április 03. után, az egekbe szökött költségvetési hiány miatt nem tud átcsoportosítani jelentős pénzeszközöket a gáz ár támogatására. A hosszú távú gázszerződés titkos, de ne legyen kétségünk affelől, hogy valamilyen szinten követi a világpiaci árakat.
Palotai lány
2022. március 24. 08:26
Drága Bence - mert így hívnak a haverok, ugye? Hogy úgymond "könyörögni" kelljen érte, abban hathatósan bennen volt/van a kezed. Én szégyellném magam és kussolnék a helyedben ott kint az alibi munkámmal. Miután EP- képviselőként megbuktál.
Saksafar
2022. március 24. 07:32
Te összefosós hazudozó, elsősorban azt a pénzt kéri, ami jár nekünk, aminek a törlesztőjét majd fizetnünk kell nekünk is. A hazug, aljas, tolvaj libsi fajtád az EP-ben elintézte, hogy ne kapjuk meg a jogos pénzünket.
confitür
2022. március 24. 07:17
Te jávor benedek ! Te nem hányod le magad nap mint nap ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!