Hogy kerül a „Yeah” a Nemzeti dalba?

2022. március 14. 09:14

Csak nem egy liberális felfogású zeneszerző írt hozzá hangjegyeket?

2022. március 14. 09:14
null
Bánó András
Hírklikk

„Úgy látszik, vannak, akiknek már a Nemzeti dal sem szent! Az a vers, ami igazán legendássá tette Petőfit, most gellert kapott. A Nemzeti dalt amúgy Tolcsvay László egyszer már megzenésítette, de a regnáló hatalom bálványozói úgy gondolták: itt az idő (most vagy soha) át kell írni a megzenésített verset.

Vajon miért? Csak nem azért mert egy liberális felfogású zeneszerző írt hozzá hangjegyeket?

És ha már átírták, akkor felvonultattak hozzá egy kormányt támogató garnitúrát. Varga Miklós, Pataky Attila, Nagy Feró, Sasvári Sándor és Muri Enikő tátognak a playbackre. Nagy Szilárd és Ragány Misa dolgozták fel újra a megzenésített verset. Talán azt gondolhatták, Tolcsvay László egyszemélyes verziója már elöregedett, a többszemélyes Fidesz-imádók együttese majd jobban megszólítja a fiatalokat.”

Fotó: MTI Fotó: Kollányi Péter

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2022. március 14. 23:37
Hazudós zsidó. Úgy izzadt ez a korhadék Göncz Rattus mosdatásán ,mint aki a szaunában izzad.
Alaric
2022. március 14. 20:09
Fuck yourself, Bánó. Yeah.
Frakk a macskák réme
2022. március 14. 18:34
Hamisításszakértő :-)
annamanna
2022. március 14. 17:59
Nekem ez az "OH YEAH!!!!!!" már fel sem tűnt, csak az, hogy a másik két énekesnő kinézete némileg szolidabb (hajszín, kabátszín tekintetében) - de Muri mindenre rádobott egy hatalmas lapáttal, égőpiros kabáttal lóg ki abból a sorból, ahol mindenki más feketét vesz fel, és a fejbőrét, haját nagyon gyorsan ki fogja csinálni ennyi hidrogénezés. Persze értem én, hogy a Schindler listája után már mindenhová kell egy piros kabátos lány, de a fejbőr tönkretételére biztosan nincs szükség. Ez az eredeti kinézete: https://static.femina.hu/hazai_sztar/muri_eniko_x-faktor_valogatas/muri_eniko4.jpg - és elég ostoba, hogy nem érte be vele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!