Mindenre van egy rossz válasza a baloldalnak

2022. március 08. 14:23

A baloldal az orosz-ukrán konfliktus kapcsán is azt bizonyította, hogy nem érett meg a feladatra.

2022. március 08. 14:23
null
Bertha László
Origo

„A baloldalnak mindenre van egy rossz válasza. Legyen szó gazdasági válságról, Brüsszelről, a muszlim országokból érkező illegális bevándorlásról, a családokról, a rezsicsökkentésről, vagy a koronavírus-járványról. Nincs ez másképp a jelenleg zajló orosz-ukrán háborús konfliktus esetében sem. Nyugodt, átgondolt stratégia helyett kapkodás, agresszió és káosz jellemzi a baloldal kommunikációját, amely a kormányzóképesség alapvető hiányát is világosan megmutatja. Az akarat ugyanis semmit sem ér belátás nélkül. A baloldal márpedig híján van bármiféle belátásnak, ahogyan azt megtapasztalhattuk az elmúlt évtizedekben. Ennek fényében aggasztó, de korántsem meglepő az, ahogyan Márki-Zay Péter és a baloldal belevetette magát az igencsak érzékeny és fajsúlyos, Magyarország számára potenciális fenyegetést is rejtő ukrajnai háború ügyébe.

Ezt a konfliktust számunkra nem amerikai vagy német, és nem is orosz vagy ukrán szemüvegen keresztül, hanem magyar nézőpontból kell megvizsgálnunk. Helyettünk ugyanis senki sem fogja vállalni a magyar érdek képviseletét. Ez egy olyan aranyszabály, amelynek értéke minden egyes válsághelyzetben újra és újra felértékelődik. Jelenleg Magyarország biztonsága az első. Ez az a kiindulópont, amelyet sem mások iránt érzett szimpátia és sajnálat, sem ideológiai elgondolás nem írhat felül. Utóbbi kategóriák nem a stratégia és a józan belátás, hanem a humánum kérdését illetik. Azonban a humánum sem a háború kiélezésében, hanem karitatív módon nyilvánul meg. Mi, magyarok ebben jelesre vizsgázunk. Magyarország adományokat gyűjt és segítő kezet nyújt a szomszédos ország menekültjeinek. Ennél többet méretünkből és geopolitikai helyzetünkből adódóan sem tehetünk, ha valóban békére vágyunk.”

Nyitókép: Sergey Bobok / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2022. március 12. 06:39
Ha a FIDESZ-KDNP végre eltörölné a nyári időszámÍtást,sok szavazatot nyerhetne vele,mert már mindenki torkig van a teljesen felesleges, és hosszútávon inkább ártalmas óraállÍtgatással. Sok ismerőst megkérdeztem,még azok is szavaznának,akik eddig sohasem tették. Így viszont már sokunknak előre fáj a feje a hamarosan érkező átállástól, néhány hónap múlva meg vissza. Minden szavazat nagyon felértékelődik ezen a választáson.
..--..
2022. március 08. 17:22
-zsoltkom- " Ezt a konfliktust számunkra nem amerikai vagy német, és nem is orosz vagy ukrán szemüvegen keresztül, hanem magyar nézőpontból kell megvizsgálnunk." "Kiszivárgott orosz jelentés: Putyin már elvesztette a háborút, csak senki nem meri megmondani neki (...) A forrás szerint az elesett orosz katonák valós számát egyáltalán nem ismeri a kormány, mivel „elvesztették a kapcsolatot a legfontosabb egységekkel”. A jelentés szerint az orosz vezetés az FSZB-t, vagyis a titkosszolgálatot teszi felelőssé az invázió kudarcáért. Az FSZB szerint ugyanakkor nem kaptak időben figyelmeztetést a készülődő invázióról, ahogy a várható nyugati szankciók bénító hatásaira sem hívták fel a figyelmüket. A kiszivárgott információk szerint úgy kell az elemzőknek összeállítani a háborús jelentést, hogy Oroszország tűnjön a győztesnek, különben felelősségre vonhatják őket, Putyinnak pedig senki nem meri elmondani a valóságot. A valóság pedig az, hogy az országban most olyan állapotok uralkodnak, mint a náci Németországban 1943-44 környékén, vagyis röviddel az összeomlás előtt. Csakhogy míg az a második világháború végjátéka volt, a szivárogtató szerint Oroszország esetében ez a kiindulási pont a jelenlegi háborúban. Ha hinni lehet a jelentésnek, akkor a fegyveres konfliktus lezárásának „ideiglenes határidejét” júniusra tűzték ki, mert addigra az orosz gazdaság összeomlik. Ugyanakkor számolnak azzal is, hogy ha háborúval fenyegető üzenetet küldenek a Nyugatnak a szankciók felfüggesztése miatt, a helyzet könnyen kiszélesedő nemzetközi konfliktussá fajulhat, ahogy Hitler esetében történt 1939-ben." https://bit.ly/3tFECnB
zolizolizoltan
2022. március 08. 17:00
László! Jók a gondolataid, mi a fenének kevered bele az ellenzékedet?
states
2022. március 08. 15:53
Ez kell az Orbán-kétharmadhoz, na meg makimajom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!