Hálátlanok

2022. március 28. 07:46

Harminc éve a magyar oktatásügyben még paradicsomi állapotok uralkodtak a mostanihoz képest.

2022. március 28. 07:46
null
Váncsa István
Élet és Irodalom

„Ismerőseim egyike óraadó volt a bölcsészkaron, de abbahagyta, ugyanis az agglomerációból járt be, és az óráiért nem kapott annyit, amennyibe a közlekedés került. Történt mindez harminc évvel ezelőtt, amikor a magyar oktatásügyben még paradicsomi állapotok uralkodtak, legalábbis a mostaniakhoz képest, egyebek között saját minisztériuma is volt neki (igaz, a kultúrával közösen), azaz nem kellett az egészségüggyel és a sporttal közös akolban szorongania. Azóta a helyzet romlik, de nem lineárisan, hanem ahogy az emeleti ablakból kihajított macska zuhan a föld felé, parabolapályán, amely a végén a függőlegeshez közelít.

Ezt a metaforát még avval kell kiegészítenünk, hogy apostoli kormányzatunk a sikeresen landoló macskán úthengerrel tervez áthajtani, sőt nem csak tervez, hiszen a kivasalandó alany hátsó traktusát mostanra már cigarettapapír vékonyságúra lapította, a többi pedig idő kérdése csupán. Ennyit a módszerről, most vegyük szemügyre a koncepciót. Sokat evvel se kell vacakolnunk, ugyanis hat évvel ezelőtt az akkori miniszterelnökséget vezető miniszter napnál világosabb summázattal állt elő.”

Fotó: MTI/Földi Imre

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2022. március 29. 07:37
Vajon megérem, hogy ez a löttyedt komcsi eltűnik a közéletből?
Macskaszerelde
2022. március 29. 07:32
Én olvastam ezt, zavaros, és ferde logikájú . . . természetesen. Nehéz úgy csavarni, hogy mindennek Orbán a vége. Egyébként ebben az írásban azt hiszem, mindössze 3 alkalommal szerepel a neve, ezért megjátszott aggódással kérdezem a "művész" urat: csak nem betegnek tetszik lenni? Hová ez a nagy jobboldali támogatás? Milyen alapon! Azonnal térjen meg, ítélje el Orbánt! :D
akiaki
2022. március 28. 23:53
szarügy, az ilyen váncsákoknak se lesz jobb! de sebaj 2026-ban kipiroslik orcájuk és újra harcba szállhatnak
PepperONee
2022. március 28. 19:43
Váncsa-csa! Már csak te hiányoztál az okos mondandóddal... veled is csak többen vagyunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!