Az élet ára Ukrajnában, az ukrán határon: 5000 euró

2022. március 31. 19:31

Ismét egyetlen nemzetet gyűlöl Európa, és ismét a hazudozás és a halál kultúrája uralkodik a világban.

2022. március 31. 19:31
null
Stoffán György
Stoffán György blogja

Amikor elindultam a határhoz, Budapesten keresztülhajtva számos, vadul közlekedő, sokmilliós autót láttam, mint eddig még soha. Ukrán rendszámmal. Akkor még nem értettem… Hazafelé már minden világos, drámai és elgondolkodtató volt. Megint politikai kényszerpályán vagyunk, megint a kommunista-fasizmus oldalára kerültünk, mert egy olyan szövetség tagjai vagyunk, amely szövetségben már nincs jog, nincs emberiesség, igazság és tisztesség. Ismét egyetlen nemzetet gyűlöl Európa, és ismét a hazudozás és a halál kultúrája uralkodik a világban.

Kíváncsian indultam a határátkelőhöz, de ha tudom, hogy milyen információk várnak ott rám, nem mentem volna...

Az iskola, amelyben most nem tanítanak, hanem menekültszállásként működik, zsúfolásig megtelt. A tornaterem telis-tele adományokkal. A magyar személyzet (az egyik szeretetszolgálat) önkéntesei szeretettel fogadják a menekülteket. A kormány orvosi ellátásban, pszichológusi segítségben, étel, ital kiosztásában részesíti őket.

Kisírt szemű asszonyok, reménytelenséget tükröző tekintetek, síró gyermekek, távolba merengő felnőttek között járok. Asszonyok és gyermekek sokasága… akik mindenüket otthagyva az életükért menekültek el egy őrölt országból, ahol saját állampolgáraik élete semmit nem számít, ahol emberek ezreit mészárolták le… és nem csak a háború alatt, hanem előtte is éveken keresztül. Tolmáccsal kezdek beszélgetni egy asszonnyal.”

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magyarvagyoknemturista
2022. április 03. 13:12
Kíváncsian várom hogy az europaparlamentben vagy az európai bizottság ülésén felszólaljon valaki ez ügyben! Úgy látom az euban csak a komikus szopása téma!
Senye Péter
2022. április 01. 14:12
"...másképpen is meg lehetett volna oldani az ukrajnai oroszok ellen elkövetett bűnök megtorlását" - hogyan? Nem ártana, ha mi is tudjuk, mert a nyelvtörvény egyelőre nem változik.
ujferi
2022. április 01. 13:37
Azonnal fejezzék be Ukrajna további felfegyverzését, addig is: Z !!!
Phm045
2022. április 01. 07:53
Végig kell olvasni a cikket. Eddig sem szemernyi kétségem sem, hogy ez így igaz. Ennek a jelenlegi ukrán kormánynak és támogatóinak MEG KELL DÖGLENI!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!