Katonai támadások atomerőművek ellen

2022. március 04. 16:11

Megdöbbentő, felzaklató és felfoghatatlan.

2022. március 04. 16:11
null
Aszódi Attila
Aszódi Attila
Láncreakció

„Az ukrajnai Zaporizzsjai Atomerőműben ma hajnalban az orosz csapatok valójában orosz építésű atomerőművi blokkok kiszolgáló épületeire lőttek. Ez teszi – minden tragédiája mellett – még abszurdabbá ezt a jelenlegi helyzetet.

Néhány napja azt mondtam a kollégáimnak, hogy Oroszország minden egyes nappal, amit ezzel a háborúval tölt, egy-egy évtizeddel löki vissza magát a fejlett civilizációk történelmében. A modellem szerint így, a háború 8. napján valahol az 1940-es, 50-es években járhat. Megdöbbentő, felzaklató és felfoghatatlan.

Azt végképp nem értem, hogy Oroszország hogyan akar a jövőben bármely országban atomerőművi projekteket megvalósítani, ha jelenleg alapvető nemzetközi egyezményeket nem tart tiszteletben? Mi a mesterterv, hogyan gondolják, hogy bármely ország lakossága el fog majd a jövőben fogadni egy orosz építésű atomerőmű projektet?

És mi volt a mesterterv, hogyan fogjuk tudni fizikailag megvédeni a nukleáris létesítményeket, ha egy olyan nukleáris nagyhatalom, mint Oroszország nem tartja tiszteletben az atomerőművek védelmének és biztonságának alapelveit?

Száguldunk visszafelé az időben. Álláspontom szerint minden háborúban töltött nappal körülbelül egy évtizedet. A háború 8. napján valahol az 1940-es, 50-es években járunk. Érezni a naftalin szagot. Felkavaró.

Legyen már vége a lövöldözésnek és a vérontásnak, hogy végre tiszta fejjel lehessen gondolkodni!”

Nyitóképen: A Zaporizzsjai Atomerőmű. Fotó: Falin / Sputnik / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DBZ22
2022. március 06. 05:52
Érdekes ez sok sok profi - háborúban , atomban , meg mindenben jártas ember .Mindenki mondja a magáét , hülyeségeket és nem hülyeségeket , uszít , nyugtat Stb . Választások lesznek és most az ellenzék értelmezésében semmi nem jó ami orosz . Végig olvastam az egész komment oldalt és szerintem egy kivétellel mindenki elsiklott a hír lényegértől , mert hogy háború . Szerintem inkább választás . Itt ez a három sor ami felett mindenki elsiklott ! " Azt végképp nem értem, hogy Oroszország hogyan akar a jövőben bármely országban atomerőművi projekteket megvalósítani, ha jelenleg alapvető nemzetközi egyezményeket nem tart tiszteletben? Mi a mesterterv, hogyan gondolják, hogy bármely ország lakossága el fog majd a jövőben fogadni egy orosz építésű atomerőmű projektet? " Gondolom megváltoztatja a hír értékét .Lehet hogy csak én látom azt hogy Paks 2 ellen propagál és én vagyok figyelmetlen ?
Megtalálta
2022. március 05. 19:28
Más források szerint meg az oroszok már elfoglalták az erőművet. Egy kiszolgáló épületből lőttek, az oroszok vissza. A reaktorblokk meg tudtommal ellenáll egy rakétatámadásnak.
u.cserkész
2022. március 05. 17:49
Sőt, egy helikopter felkavarta a rádióaktív port, ezzel veszélyeztetve még az USA-t is.
tetx
2022. március 05. 16:36
Gondolom az első ukrán fake news utan ragadt billentyűzetet, ezért lett az írás olyan, amilyen. Pont ezért létezik információs hadviselés, hogy ilyen írások is szülessenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!