Vesztesként győztesnek lenni

2022. február 09. 14:50

Őszinte leszek, nem vagyok a gyorskorcsolya szakértője, ennek ellenére láttam, hogy mi történt.

2022. február 09. 14:50
null
Bohár Dániel
Bohár Dániel
888

„Az igazságtalanság borzasztóan dühítő. Igazságtalan, amikor egy sportoló felteszi az életét arra, amit igazán szeretet, emberfeletti munkát végez azért, hogy a legjobb legyen, lemond szinte mindenről, ami emberré teszi, csak a siker és a győzelem van a szeme előtt. El is éri azt, azonban az utolsó utáni pillanatban valaki elveszi, teljesen igazságtalanul.

Liu Shaolin Sándorral ez történt Pekingben a gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyének döntőjében.

Sanyi harcolt, küzdött, akart és győzött. Aztán jött a gonosz, az igazságtalan, az álomromboló egy angol versenybíró képében.

Őszinte leszek, nem vagyok a gyorskorcsolya szakértője, ennek ellenére láttam, hogy mi történt. Két sportoló versenyzett, hasonló vehemenciával és az egyikőjük győzött. Ez Sanyi volt. Majd percekig tartó videó elemzés után elvették tőle az aranyat, mondván szabálytalan volt és ki is zárták a futamból. Az olimpiai bajnok pedig az a kínai versenyző lett, aki a cél előtt még éppen mindkettő kezével le akarta rántani Sanyit. Úgy a sportszerűség jegyében.

Annyira igazságtalan ez az egész, hogy legszívesebben ordítanék. Nemcsak, mint a magyar sport szerelemese, hanem egy az igazságtalanság ellen küzdő ember. Ugyanis az a helyzet, hogy ezt az aranyat elvették Sanyitól, elvették Magyarországtól.”

Nyitókép: Pillanatkép / M4

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bolognese
2022. február 10. 12:48
Nem hiszem el,hogy az ilyen vérlázító csalások ellen nem lehet kitalálni valamit!!!
öszödibeszéd
2022. február 09. 17:43
Kitekerjük a nyakát annak a csibész bírónak, csak kerüljön a kezünk közé...! :)
masikhozzaszolo
2022. február 09. 16:44
Ezért kell mondjuk egy vívónak az orvosira járnia. Úgy felállnék, hopp, hogy ott se voltam. Csak az unokámmal-fiammal korcsolyáznék. Szórakozzatok mással. Mentem volna a reptérre, és huss haza. Akár saját pénzen.
21 gramm
2022. február 09. 16:21
Dani, szívemből beszélsz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!