Ha nem jutunk be a parlamentbe, az embereknek maradnak a barikádok

2022. február 07. 09:48

Elkerülhetetlennek látom a gazdasági, politikai, elvi katasztrófát. Interjú.

2022. február 07. 09:48
null
Toroczkai László
Azonnali

Hogyan szorítanák vissza a német cégeket, amikor ott áll mögöttük a német állam?

Nem akarom én visszaszorítani a német cégeket. Nem mondjuk azt, hogy minden multit ki akarunk söpörni Magyarországról. Aki például termelő munkát folytat, tisztességes munkakörülményeket teremt, tisztességes béreket ad, azokkal nincs nekünk sem bajunk. Mi multi- és globalizáció-ellenesek vagyunk, de a realitások talaján állunk.

Ha azt mondanám, most az összes multi húzzon Magyarországról, akkor Magyarország holnapra csődbe menne. A termelő nemzetgazdaság az, ami fel tud emelni egy országot, ezt kell megteremteni, erről szól a Virradat Program. Én azt mondom, az állam segítségével el kell kezdeni a nemzetgazdaság visszaépítését. Azok a multik pedig, aki csak extraprofitot akarnak rabszolgamunkával, azok el fognak menni, mert nem lesznek számukra olyanok a feltételek.

Oké, hogy lesz mindebből valóság?

Mi egy új politikai erő vagyunk, még a vezetőségünk is politikailag fiatal korban van. A nulláról indultunk, és el kell jutnunk a kormányzás szintjéig. Nekünk ez a dolgunk. Az országgyűlési választások fontos megmérettetés lesz.

Fogalmam sincsen, hogyan alakulnak majd a választások, és legyünk őszinték, senki nem tudja megjósolni, ki alakít kormányt, és milyen erőviszonyok lesznek a parlamentben. Azt sem tudjuk, mikor lesznek majd a következő választások. Lehet, hogy egy totális államcsőd után egy év múlva, és lehet, hogy azt a kormányt már mi adjuk.

Háttérhatalmak, alkotmányos válság, fogyatkozó magyarok, államcsőd. Nem könnyű mindezt megemészteni. Mi történik, ha például marad a Fidesz-kormány, és megyünk tovább ugyanezen az úton?

Ha nem jutunk be a parlamentbe, akkor az embereknek maradnak a barikádok, mert elkerülhetetlennek látom a gazdasági, politikai, elvi katasztrófát. Nem is kellek majd hozzá, mint 2006-ban. Én ebben biztos vagyok.

Ha viszont bent vagyunk a parlamentben, akkor mandátumkiosztásnál egyik félnek sem lesz kényelmes többsége, és mi lehetünk a tisztességes kontroll vagy a mérleg nyelve. Ha így alakul, akkor bizonyos kérdésekben fékezni tudjuk a Fideszt vagy a balliberálisokat.

Mi előre várjuk a következő választásokat, mert szerintem a Fidesz és a balliberális oldal is csak súlyosbítani fogja ezt a gazdaságpolitikai helyzetet. Hát, nincs programjuk sem.”

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kopaszpapa
2022. február 09. 06:22
Csak a Mi Hazánk Mozgalom! Előre egy szebb jövőért!
zovirax
2022. február 08. 10:09
Te Lacika, mi változik ha bejuttok a parlamentbe azon kívül, hogy évekre biztos, zsíros állásotok lesz. Bizonyára te is erre gondoltál amikor barikádokkal fenyegetsz és lázításra uszítasz. Hát ellégé szánalmas, hogy ha bejuttok minden f@sza de ha nem hát barikádokat emeltek önös érdekeitek miatt. Kezdesz a Gyurcsány szintre süllyedni...szánalmas... :( -1 szavazat...
vtznmnksr
2022. február 07. 18:24
A kurva anyádat hergeld barikádokkal, Tucsek ügynök!
luisbathhelena
2022. február 07. 18:09
Barikádokat fidesz győzelem esetére itt 3 brigád álmodott: -a moslék -az összes brüsszeli/soros NGO -és ti. Szóval ti egy platformon álltok ismét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!