Márika néni először

2022. február 10. 10:44

Bizonyára meghatározó élmény számára, hogy a miniszterelnök személyesen keresi fel őt.

2022. február 10. 10:44
null
Németh Péter
Németh Péter
Népszava

„Semmi kifogásom Márika nénivel szemben. Bizonyára meghatározó élmény számára, hogy a miniszterelnök személyesen keresi fel őt, hogy beszélgessenek a 13. havi nyugdíj visszaadásának történelmi pillanatairól. Márika néni kedves, tipikus vidéki asszony – asszonyság? – , aki akár  a Józsefvárosban is élhet, nyilván ezért is esett rá a választás. Hogy ki hozta össze a randevút, és milyen előkészületek zajlottak, az nem derül ki, az viszont igen, hogy gondos kezek odakészítették a könyvek tetejére a Bibliát.  

Így megy ez mostanában; a Zene Háza Hang dómjában is jelentős szerephez jut az egyház. Ezek a fontos hangok mostanában, ne csodálkozzunk hát, ha Márika néni is odakészíti a Bibliát –hasznos vágókép! -, nyakában pedig diszkrét lánc, rajta a kereszttel. Tiszteljük Márika néni hitét, mint ahogy azt is, hogy a kormányfő érkezése előtt már elvégzett egy mini közvélemény-kutatást nyugdíjas barátai körében, hogy ők vajon mire költik majd az érkező Orbán-ajándékot. Merthogy ez az ő ajándéka, a filmből is kiderül. »Gyötörtem a pénzügyminisztert – mondja Orbán -, értek én mindent, Mihály, de ezt előre kell venni. Elvették, vissza kell adni.«

Márika néni mélyen egyetért a vendéggel, és bizonyára átérzi Varga Mihály helyzetét is. Szegény, nem látja azokat az összefüggéseket, amelyeket főnöke lát, próbál ellenállni, a költségvetés nehéz helyzetéről beszélni, de Orbán hajthatatlan. És lám, mennyire igaza van, Márika néni tájékozódása és tájékoztatása szerint a pénz elköltését a legtöbb nyugdíjas már meg is tervezte; ki a gyerekét, ki az unokáját támogatja belőle, mások pedig »nemtudommicsodát« vásárolnak.”

Kép forrása: MTI/Soós Lajos

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2022. február 11. 01:26
"gondos kezek odakészítették a könyvek tetejére a Bibliát." Az egy IMAKÖNYV, rá van írva. És van rajta egy kereszt. Aki a kettőt nem bírja megkülönböztetni, az vagy nem tud olvasni (de ez ugyebár lehetetlen), vagy hazudik. Németh hazudik. Kis dologban, apró részletben, de aki ebben hazudik, az nagyobb dologban miért mondana igazat?
lugyu
2022. február 10. 20:42
"Márika néni" szarik rád, Petya!
Toronyőr
2022. február 10. 17:37
Némethet nemcsak a Biblia zavarja, de alighanem a Tóra is. Hitehagyott kilincsorrú. Ez a legrosszabb.
u.cserkész
2022. február 10. 16:49
Orbán teljesen lemarad Gyurcsánnyal szemben, amíg nem talál egy kóborló ceglédi kislányt. Akit haza visz és vesz neki kakaós csigát.:-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!