Minek nekünk törvény, ha van Orbán Viktorunk?

2022. február 09. 15:12

Úgy negyvennyolc órára Magyarország jogállaminak tűnt.

2022. február 09. 15:12
null
Tompos Ádám
Magyar Hang

„Történt ugyanis, hogy a Telex (és átvitt értelemben a komplett magyar nyilvánosság) pert nyer a Fővárosi Törvényszéken, ahol kimondatott: nem a minisztérium, hanem a kórházigazgatók dönthetnek arról, hogy kit engednek be az általuk vezetett intézménybe.

Az egész eljárás előzményéig még a koronavírus második/harmadik hullámáig kell visszamennünk, amikor több szerkesztőség nyílt levelet írt a döntéshozóknak, hogy tegyék lehetővé, a hazai stábok és médiumok forgathassak, riportozhassanak a magyar egészségügyi intézmények covidosztályain. Nyugodtan kijelenthetem az összes kolléga nevében, hogy nem sokkolni, lázítani szerettünk volna, hanem valós képet adni. Talán többet segített volna a polgároknak tájékozódásban, mintha a kormányzat egy tojásklórozásról és nyunyókamosásról édelgő néni háta mögé bújt volna járványügyi tájékoztatás címén.

Persze a Nemzeti Együttműködés Rendszerében szó sem eshet a valós képről. Fidesz-Magyarországon még egy járványhelyzetben is csak narancsfarokkal ellátott, központilag engedélyezett tudósítások jelenhetnek meg kishazánk skanzenkórházairól. Aki pedig nem kapja meg az engedélyt, az mehet Székelyföldre, vagy készíthet riportot anonim megszólalókkal.”

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt (Illusztráció)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Irhazika
2022. február 10. 12:05
Ha ez a jogállamiság egyik kritériuma,remélem,hogy az éppen magaalá szaró,fájdalmában üvöltő édesanyád lesz az első,akit közvetít a jogállami tv!
semmisejo
2022. február 10. 11:40
Egy kórházban komoly szakmai munka folyik. Járvány van. Tehát ilyenkor nincs látogatás, nincs szereplés, nincs előadás az újságíróknak sem. Komoly küzdelem folyik emberek életéért. Komolyan azt gondolják, hogy eközben kellene válaszolni a kérdéseikre? A kórházon kívül, szabadidejében bármely orvos, ápoló nyilatkozhat. Minek ehhez bemenni a kórházba?
amca
2022. február 09. 20:55
TE MEG KI AFAX VAGY ,NÉPSZERHÁS ???
Dicsértessék
2022. február 09. 20:38
Persze, pont úgy ismerjük ezeket, mint amik valós képet akarnak adni. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!