Aki békében teremtette a világot, ő adjon békét nekünk

2022. február 24. 19:58

Együttérzünk Ukrajna polgáraival, különösen a kárpátaljai magyarsággal, azon belül is zsidó hittestvéreinkkel.

2022. február 24. 19:58
null
Mazsihisz
Mazsihisz.hu

„A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) aggodalommal figyeli az Ukrajna területe ellen megindított katonai műveleteket. Együttérzünk Ukrajna polgáraival, különösen a kárpátaljai magyarsággal, azon belül is zsidó hittestvéreinkkel.

A Mazsihisz az elmúlt hetek folyamán megkezdte a felkészülést az esetlegesen Magyarországra érkező menekültek megsegítésére. A Mazsihisz felvette a kapcsolatot az illetékes magyar hatóságokkal, a nemzetközi zsidó szervezetekkel és folyamatosan nyomon követi az események alakulását.

Imádkozunk, hogy a fegyverek elhallgassanak és a béke minél előbb helyreálljon.”

Fotó: MTI Fotó: Nemes János

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2022. február 25. 15:14
Kétséges, hogy ez a passzus békéről szól-e: 1Mózes 15:18-21 18 Azon a napon kötött az Úr szövetséget Ábrámmal és így szólt: "Utódaidnak adom ezt a földet, Egyiptom patakjától egészen a nagy folyamig, az Eufráteszig: 19 a kenitákat és kenizitákat, a kadmonitákat, 20 hetitákat, perizitákat és refaitákat, 21 az amoritákat, kánaániakat, girgasitákat és jebuzitákat."
skac69
2022. február 25. 13:54
Az ukrán zsidrákok most mennek a gajdeszba.
Zaajan
2022. február 25. 11:28
Ukrajnának egy zsidó bábkormánya van, most kitekerik a nyakukat.
Frutti
2022. február 25. 07:01
Elérkezett a bizonyítás ideje. Minden politikus bizonyít az orosz-ukrán háborúhoz viszonyulásával. Egyesek nagyhatalmi, mások egyéb, látható, vagy láthatatlan érdekeik mentén alakítják ki álláspontjaikat. Márki Zay Péter jelölt álláspontja azonban megkülönböztetett figyelmet érdemel. Márki lényegében alig pár hónapja került igazán látóterünkbe, - akkortól ismerhettük meg igazán. Megtudtuk róla, hogy buta, hogy labilis idegállapotú, hogy forrófejű, hogy szemtelen, hogy tiszteletlen, hogy Megváltó-tudatos, hogy szavai szektavezért idézőek, és hosszasan sorolhatnánk alkalmatlanságának jeleit. Nem sorolom, helyette a háborús helyzethez viszonyulásán gondolkodjunk el. Egy ember, aki percek alatt képes volna háborúba, halálba küldeni magyar fiatalokat, katonákat, - képes volna fegyvereket küldeni az ukránoknak csupán azért hogy a nyugati szándékoknak eleget tegyen. Márki kiszolgál, feltehetően áruló, a magyar nép árulója. Háborúba akarja sodorna a magyarokat. Ezt nem hagyhatjuk. Márkit le kell váltani, ha magától nem távozik a politikai közéletből. Megemlítendő, Orbán Viktor komoly politikai tapintattal, érzékkel, de határozottan kezeli a helyzetet. Orbán nem heveskedik, döntései megalapozottak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!