Annak a gimnáziumnak a tanárai is csatlakoztak a sztrájkhoz, ahova én jártam

2022. február 18. 21:29

Ha a kormány nem akar ebbe belebukni, akkor még most teljesíti a követelések legalább egy részét.

2022. február 18. 21:29
null
Szarvas Koppány Bendegúz
Facebook

„Annak a gimnáziumnak a tanárai is csatlakoztak a sztrájkhoz, ahova én jártam. Büszke vagyok rájuk. Eszembe jut, egyszer amikor épp diákönkormányzat választás volt, egyik tanárunk (tudom ki, de az engedélye nélkül nem nevesítem) az óráján fogott minket és az egész osztályt leterelte az urnához szavazni a diákönkormányzat jelöltjeire. És bizony, ezt várnám a jó tanároktól: polgári öntudatra nevelést. Így is, meg van, amikor kényszerűségből személyes példamutatással. Most éppen sztrájkkal.

Nem maradt más, pedig a tanárok szeretnek tanítani. Amikor már a jó tanárok is úgy érzik, hogy jobbat tesznek a diákjaiknak azzal, ha beszüntetik a munkát, az nagyon súlyos helyzetet jelez. Nagyon nagyon el kell cseszni a dolgokat ahhoz, hogy a legelkötelezettebb, legszenvedélyesebb tanárok is a sztrájkhoz nyúljanak. Idáig jutott ez a kormányzat. És ez nem az ellenzéken múlt, nagyon béna kommunikációs terelési kísérlet a kormánytól, mert 12 éve rajtuk múlik, milyen körülmények vannak az oktatásban. Ha a kormány jól végezné a dolgát, nincs az az ellenzéki uszítás, ami a tanárokat eredménnyel sztrájkra hergelhetné.

És igazából itt most kvázi magam ellen beszélek, de őszintén azt mondom: ha a kormány nem akar ebbe belebukni, akkor még most teljesíti a követelések legalább egy részét. Enged valamennyit, hogy mutassa a jó szándékot, bár nem látom be, miért ne engedhetne sokat, ki lehetne gazdálkodni egy combos tanárbér-emelést. Ha a tanárok úgy érzik, nincs veszítenivalójuk, elmennek a falig és valószínűleg igazuk van. A Fidesznek meg van veszítenivalója. Ez egyszer engedni kéne, mint anno az internetadónál. Én sem bánnám, ha nem tudnék ezzel tematizálni ellenzékiként, szívesen elengedem, fontosabb, hogy a tanárok tanítani tudjanak. Tényleg.”

Fotó: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rácz Gabriella
2022. február 20. 11:07
Most is azt mondom, hogy a pandémia alatt sztrájkolni nem túl dicsőséges.
nebulo15
2022. február 20. 09:55
Azok a tanárok akik egy ilyen hülyét (SZARVAS KOPPÁNY BENDEGÚZ) tudnak "kitermelni", azok mindenre képesek. Tehát jól áll nekik a folyamatosan gyakorolt picsogás, a tolt marxista propaganda mellett a sztrájk is. Csak tanítani ne kelljen, mert ahhoz hülyék, tehetségtelenek és főleg utálják a gyerekeket.....
Okoskodó
2022. február 20. 09:21
Akik ilyen túlmozgásos hülyegyerekeket neveltek, akár életük végéig sztrájkolhatnának!
APESZ72
2022. február 19. 19:37
Bírom ezeket a 3 nevű lúzereket. Előkeresnek- vagy kamuznak - valami tetszetős családnevet és azzal menőznek. Kitartott senki ez is
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!