Hetvenhét évvel Benito Mussoli halála után nem lehetne már végre befejezni ezt a „fasisztázást”?

2022. február 18. 20:25

Rohadt unalmas, ráadásul kétélű fegyver.

2022. február 18. 20:25
null
Horváth Tamás
Horváth Tamás
Facebook

„Tudom, hogy kampány van, tudom, hogy ütni-verni kell a politikai ellenfelet, de 77 évvel a második világháború vége és Benito Mussoli halála után nem lehetne már végre befejezni ezt a »fasisztázást«? Rohadt unalmas, ráadásul kétélű fegyver. (És oké, tudom, hogy a baloldal kezdte, de ha a mérsékelt jobboldal is ezzel lő vissza állandóan, akkor nem kerülünk ki a spirálból, sőt.)

Nem érem meg, de azért kíváncsi vagyok, hogy még 100 év múlva is ezt a szánalmas kutyakomédiát fogják játszani a nyugati világban, hogy oda-vissza »fasisztázzák« meg »nácizzák« egymást?

Ja, hogy a jelenlegi tendenciák fényében lehet, hogy 100 év múlva nem is lesz nyugati világ? Ha a valós problémák megoldása helyett »fasisztázunk« meg »nácizunk«, akkor biztosan nem.”

Fotó: Juan BARRETO / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. február 19. 21:10
A szerző látja, jól látja, csak át nem látja. Éppen azért fasisztáznak meg náciznak, mert tudják, hogy a nemzeti politika lenne az utolsó esély a jelenlegi folyamatok visszafordítására Európában, ezért mindenképpen igyekeznek megakadályozni az esélyét is, hogy nemzeti pártok felbukkanhassanak és megerősödhessenek. Szociáldemokrata meg kereszténydemokrata pártok közül hiába választgatnak a szavazók ítéletnapig.
Rocktoberi
2022. február 19. 19:42
Egy kis érdekesség. Olaszországban a fasiszta mozgalom tagságában erősen felülreprezentált volt a zsidóság a lakossági számarányához képest.
Naggy
2022. február 19. 15:46
Kövér László szerint a választáson erről is döntünk: sonka, csülök, kolbász vagy lisztkukac, tücsök és sáska. (Szerintem ez agybaj.)
Pierre
2022. február 19. 15:19
77 évvel a második világháború vége és Mussoli halála után nem lehetne befejezni a fasiszta hőbörgést?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!