Piros lett a paradicsom nem sárga, a szabadpiac elmehet a p…ba

2022. január 14. 12:12

Már rég nem polgárokat lát itt a magyar kormány.

2022. január 14. 12:12
Kósa András
Azonnali.hu

„Bréking: átírták az éjszaka a Fidesz választási szlogenjét! (Hogy az eredetit is »kormányzati tájékoztatásként«, a saját pénzéből kapja a kedves olvasó, az senkit ne zavarjon, a Fidesz és a kormány a kampányban egy és ugyanaz, ezzel kapcsolatban már a látszatra sem ügyel senki régóta.)

Ez a »Magyarország előre megy, nem hátra!« csak bajt okozott: nem tudni például, merre van az előre.

A magát rendszerváltó pártként, a „pesti srácok” örököseként meghatározó Fidesz például a héten eljutott oda, hogy echte kommunista retorikát hangoztat a külügyminiszter a Kazahsztánban történtek miatt – gondolom legközelebb mi szólítjuk fel a kínai kormányt, hogy legyen már kedves lerohanni Tajvant, mit szórakoznak ott azok azon a kis bizbasz szigeten holmi függetlenséggel és demokráciával, legyen végre rend.

Míg Varga Judit igazságügyi miniszter január 5-én Thatchert idézve arról beszélt, hogy a szocialistákkal az a baj, hogy előbb-utóbb mindig kifogynak mások pénzéből,

majd egy héttel később a kormány a kereskedők számára egy tollvonással előírja az árbefagyasztást – minderről persze büszkén ismét beszámolt Facebook-oldalán.

Na hát így van pártunk és kormányunk a szabad piaccal és a polgárosodással is: időközben belátták, hogy az adott pillanatban mind a kettő jó ötletnek tűnt, de az a pillanat már rég elmúlt.

Decemberben azt írtam, a magyar polgárosodás kudarcának beismerése a miniszterelnöktől, hogy maga jelenti be: immár élelmiszert is vehet a Magyar Polgár az eredetileg művelődésre, szórakozásra szánt Széchenyi Kártyából, pedig akkor hol voltunk még a nyilvános fegyverletételtől a Szabad Piac előtt.

Most, hogy alapvető élelmiszerek árát határozza meg a kormány, ez is megtörtént. Amit most tesz a kabinet, az nem más, mint egy országos méretű krumpliosztogatás.

Már rég nem polgárokat lát itt a magyar kormány”.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2022. január 16. 13:38
Maga ne tudná Kósa, hogy a szabad piac régen nem létezik?! Titkos alkuk, kartellek, átcímkézések, kamu szállítmányok... No de, Kósa?! Ha maga ezt nem tudja, akkor maga ebben benne van!
Ferry63
2022. január 15. 22:03
Kósa fasz te meg elhúzhatsz a jó kurva anyádba!
Ferry63
2022. január 15. 22:03
Kósa fasz te meg elhúzhatsz a jó kurva anyádba!
marcon
2022. január 15. 08:59
András, téged alapvetően még a FOS (Jeszy után szabadon) racionálisabb feléhez tartozónak ismertünk meg, erre most leközölsz egy MZP-féle demagóg cikket. Szabadpiac? Komolyan? Úgy gondolod pl., hogy az energia ára azért lett többszöröse a nem sokkal korábbinak, mert hihetetlenül hirtelen lecsökkentek a kitermelhető földgáz- és kőolajkészletek, és/vagy szintén hihetetlenül hirtelen többszörösére nőtt a kitermelés költsége, és/vagy szintén hihetetlenül hirtelen többszörösére nőtt a Föld, ill. Európa népessége (kereslet)? Tényleg úgy gondolod, hogy mindemögött tiszta piaci folyamatok vannak? Igen? Ennyire nem lehetsz naiv, vagy politikailag elfogultan szemellenzős. És mivel nem(!) SZABADPIACI folyamatok játszódnak le (hanem kőkemény kartellezés), nem is lehet/szabad ekként reagálni rá. Ami a SZÉP-kártya keret élelmiszerre költésének pluszlehetőségét illeti, én csak a "pluszlehetőség" szóra hívnám fel a figyelmedet, tehát erősen disszonáns, amikor azt veted egy kormány szemére, hogy osztogat, és nem fosztogat mint ahogy azt a korábbi 2002-2010 közötti kormány tette.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!