Van arról egy vita

2022. január 18. 17:16

A választási tévévita tétje a lehető legkomolyabb, ami egy politikus számára létezik.

2022. január 18. 17:16
null
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

„...a kormányfő sem csak azért nem akar vitázni Márki-Zay Péterrel, nehogy megemelje az ellenfelet: van rá sokkal komolyabb oka is. Az a helyzet ugyanis, hogy amit a kormány a legfontosabb szakpolitikai területeken, mondjuk az oktatásban, az egészségügyben, a fenntarthatóságban képvisel, az nem bírja ki a vitát; nem alkalmas rá, hogy egy olyan helyzetben meg lehessen védeni, ahol érvek állnak szemben érvekkel. Ami a magyar közoktatásban történt 2010 óta (a végletes központosítás, az egyentankönyv, az egyentanterv, a kötelező beiskolázás, a tankötelezettség leszállítása), az egyszerűen védhetetlen. Az volt már a bevezetésekor is – nem is vitáztak róla, hisz nincs oktatási szakember, aki támogatná –, és ezerszer az most, amikor már az »eredményei« is látszanak. De ugyanígy védhetetlen és szakmai háttér nélküli a GDP-arányos egészségügyi kiadások csökkentése, a kizárólag az oltásokra alapozott járványvédekezés, meg a tömeggyilkos otthoni szeszpancsolás liberalizálása is.

És persze a szélerőmű-tilalom meg a napelemadó ideája sem éli túl, ha úgy kell beszélni róla, hogy ott áll valaki az ember mellett, akinek szintén van mikrofonja, meg józan esze is. A választási tévévita tétje a lehető legkomolyabb, ami egy politikus számára létezik. Nem az, hogy ki lenne jobb miniszterelnök, hanem ami minden demokrácia alfája és ómegája a görögök óta: hogy kinek az igazságai maradnak állva, ha összeeresztjük őket.”

Fotó: MTI/EPA/Filip Singer

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2022. január 19. 13:35
Te Miki! Ki az az idióta, aki leáll vitatkozni egy - saját bevallása szerint - notórius hazudozóval, vagy annak beosztottjával?
pipa89
2022. január 19. 11:24
Minek? Azért, hogy ismét hazudjanak éjjel, meg nappal. Nincs szükségem vitára! Miről vitatkozni ezzel a nemzetáruló bandával??? Adjátok vissza a 243 milliárd dollárnyi kilopott nemzeti összterméket! Fizessétek vissza a kiárusítást értékét! Dehogy szavazok erre a sunyi, szabadkőművesekkel összepaktált jutalékos bandára! Emberek olvassatok! Borvendég Zsuzsanna és Raffay Ernő könyveit sürgősen és szorgalmasan, még 2022. április 3-ig, hogy megvilágosodjatok és úgy szavazzatok!!!
VeJoLa
2022. január 19. 09:07
gitus elhallgatja, hogy az ilyen vitákban a tényleges pártok tényleges vezetői szoktak vitázni. Egy felelős politikus egy gyámság alatt álló, súlytalan, komolyan vehetetlen avatarral folytatott szócsatározása nem érdemi vita!
Sicario81
2022. január 19. 09:00
"Napelemadó" Valóban létezik de jelenleg nem kell fizetni a 4kw fölötti rendszerek után sem. Amennyiben mégis kellene akkor pl egy 6kw-s rendszerre évi 4000 Ft lenne a díj. Nem értem hogy egy gyakorlatilag csak papíron létező adónemről miért kéne vitázni a szerző szerint. Azért egy kicsit után nézhetne mielőtt hergeli az olvasóit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!