A német politikai alapú energiapolitika következménye

2022. január 11. 13:19

A nap- és szélerőművek minimálisan termelnek.

2022. január 11. 13:19
null
Hárfás Zsolt
Facebook

„Németország a megújuló energiaforrásokat igazi megváltónak tartja, miközben leállítja az ellátásbiztonságot, olcsó áramot és klímabarát áramtermelést biztosító német atomerőműveket. Ennek azonban nagyon súlyos következményei vannak.

Az alábbi ábra a németországi áramtermelést és a hozzá kötődő szén-dioxid kibocsátást mutatja 2022. január 10-én, reggel 10 óra körül.

Az ábra önmagáért beszél. A nap- és szélerőművek minimálisan termelnek, miközben a termelés döntő részét klímagyilkos szén- és gázerőművek biztosítják. Arról nem is beszélve, hogy annyira kevés volt az áram, hogy a németek még kénytelenek voltak 7 szomszédos országból is importálni! Ez mintegy 7500 MW volt. Itt érdemes megjegyezni, hogy csak december 31-én politikai alapon három atomerőművi blokkot állítottak le, amelyek 4000 MW kapacitást képviseltek....”

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

Nyitókép: Jan Woitas / dpa-Zentralbild / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
eresgé
2022. január 12. 10:38
Szuper, még több CO2-t eregetnek ki a karbonsemlegességért! Olyan mint háboruzzunk a békéért, meg dugjunk a szüzességért. Nem kéne nekik valami hetescikkely? Jogállamisági mószerolás vagy hasonló? A legmagasabb hatásfokú 40% gőzturbina alapú áramtermelést lecseréli 15% alatti napelemekre meg szélturbinákra, azzal hogy pumpás tárolókat használ még lejjebb viszi a hatásfokot. Alacsonyabb hatásfok == több környezetszennyezés.. Mindeközben szarrá csicskáztatják az embereket az autóhasználat sőt lassan már a zabálás meg a lakásépítés miatt. Azzal, hogy az atomerőművek bezárásával "klimaromboló" megoldást kell választaniuk méghozzá legalább egy évtizetre gyak bevallották hogy folyamatosan hazudoztak a kampányban és fogalmuk nincs arról mit kéne csinálni..
Rocktoberi
2022. január 11. 21:41
A németeknek elment az eszük. Ideológiai alapon döntenek műszaki, közgazdasági kérdésekben.
garabonciás
2022. január 11. 19:36
A facebook-szavazót ki kell szolgálni. Vigyázzunk, nehogy nálunk is a facebook-szavazó mindentudása határozza meg a szavazási prioritásokat.
Galerida
2022. január 11. 17:48
Egy középiskolai fizikatanár is ki tudja számolni, hogy pl. a szélkerék életteljesítménye van e annyi, mint amennyi energia kell az elkészítéséhez. A "biodízel" szárnyalásakor is ki lehetett kalkulálni, hogy egy liter repceolaj előállítása jóval több mint egy liter gázolaj felhasználásával érhető el... Mintha hülyék vezetnék a világot...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!