Bye-bye, Djoko

2022. január 17. 17:31

Súlyos árat fizetett Novak Djokovic azért, mert nem oltatta be magát.

2022. január 17. 17:31
null
Varga T. Róbert
Népszava

„Szerencsére azért nem akkorát, mint akik az életüket adták a félelmeik meg összeesküvés-elméletek miatti vakcina-elutasításért, de azért elég rettentő napokat kellett megélnie Ausztráliában; a világelső szerb teniszező január 5-én érkezett, és bevándorlók elszállásolására szánt, nem éppen ötcsillagos létesítmény vendégszeretetét »élvezte« a tegnap végre meghozott ítéletig, a kiutasításáig. A végső verdiktet, hogy mégsem indulhat el az Australian Openen, egy nappal az idei év első Grand Slam-tornája előtt hozták meg.

A világ egyik legnevesebb, legünnepeltebb sportolójának kullogva kellett lelépnie. Ráadásul sanszos, hogy a következő három évben be nem teheti a lábát a kontinensnyi országba (bár ebben még születhet fordulat), ami már csak azért is fájó lenne neki, mert ezzel jelentősen csökken annak az esélye, hogy a Rafael Nadalhoz és Roger Federerhez hasonlóan 20-szoros GS-első Djokovics, aki pályafutása során 9-szer nyert Melbourne-ben, egy nap majd a világ valaha volt legeredményesebb teniszezője címet birtokolja. Sajnálni mégsem lehet: hazugságokkal próbálta a szabályokat kijátszani, magát a viadalra bejuttatni.”

Fotó: Anne-Christine POUJOULAT / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiborfia
2022. január 18. 10:01
Én is szívesen tapsolnék neki, ha a figyelemfelkeltés egyéb módját választja, ugyanis ez nem mindegy. Épp most tolták elém Fjotolf Hansen fényképét - ezért ez a hasonlat - , aki szintén felhívta a közvélemény figyelmét egy olyan jelenségre, amit én sem tartok helyesnek. A közvélemény mégsem arról a hősről beszél most, aki rávilágított a nyakló nélküli idegenbetelepítések romboló hatásaira, hanem arról a szörnyről, aki előre, gondosan megtervezve 77 fiatalembert gyilkolt meg . Fogadni merek, hogy ez ügy kapcsán "Djokó" sem úgy vonul majd be a történelembe, mint a "Dávid", aki - többszörös milliomos létére ;-) - szembe mert szállni a rossz "Góiát" pénz hatalmával a jó ügyében, hanem a sutymákosan maszatoló, hazudozó, magát (fél)istennek tartó, ......... "Dzsokovics". Ha nem próbál meg csalni, hanem emelt fővel közli, hogy nincs beoltva, ..., akkor így is, meg úgy is győztesen kerül ki az egészből. Olyan emberként, akinek példája követendő. Ettől ő most fényévekre került.
Vallasz Vilmos
2022. január 18. 09:22
Nem biztos, hogy hosszútávon nem az AO lesz ennek a húzásnak a vesztese. Sok néző fogja boykottálni a versenyeket. Idén már mindenki megvette a jegyeket. A szponzorok sem hiszem, hogy az utolsó percben tudnak változtatni.
Caruso
2022. január 18. 06:37
A politika ismét olyan helyre lépett ahol nincs semmi keresnivalója. Ausztrália is nagyon sokat veszít ezzel a cirkusszal. Csak ez majd a 2 hét után kerül az asztalra. A bevándorlási miniszter nem tudta elfogadni, hogy az első bírósági döntés pozitív lett Djokovic számára. A miniszter meg mutatta ki az úr a háznál. Sunyi volt aljas volt, hogy kivárta az utolsó pillanatot és akkor jelentette be, hogy vissza vonja Djokovic vizumát. Ezzel is megnehezítve Djokovic helyzetét a fellebezésre. Ebben pedig az is közre játszott az is, hogy mindenképpen valakik elakarták érni, hogy ne a Djokovic legyen az, aki a 3 közül elsőnek szerzi meg a 21. Grad Slamet.
ValakiValahonnan
2022. január 18. 01:37
Rengetegen halnak meg az oltástól ... de erről nem beszélnek ... rengeteg oldal van, ahol arról beszélnek, hogy milyen káros az oltás, de erről hallgatnak ... most már annyira próbálják ellehetetleníteni az oltatlanokat, hogy egyszerűen nem engedik őket nyerni a sportjátékokban ... sőt, már antidiktatórikus pártokba kell szerveződniük szerencsétlen oltatlanoknak, ha egyáltalán élni akarnak ... mi jöhet még?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!