Mehr Europa!

2021. december 06. 07:01

Orbán, lévén érett és bölcs férfiú, lefekvés előtt elegendő mennyiségű pálinkát fogyaszt.

2021. december 06. 07:01
null
Váncsa István
Élet és Irodalom

„Európai Egyesült Államokat akar az új német villanyrendőr-koalíció, bele is írták a programjukba, amely nem mellékesen százhetvenhét oldalas, huszonkét munkacsoportban háromszázan dolgoztak rajta négy hónapon át. Komoly és velős szöveg, magyar szemmel nézve pedig némiképp valószínűtlen. Mifelénk a kormányprogram egészen másmilyen szokott lenni, már ha van egyáltalán. A 2010-es Nemzeti Együttműködés Programjának terjedelme például feleekkora se volt, de az is többnyire értelmezhetetlen handabandából és az ellenzék pocskondiázásából rakódott össze. A következő alkalommal, azaz 2014-ben Orbán a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara fórumán hirdette ki azt a valamit, amit ő kormányprogram gyanánt gondolt felvezetni, ez tíz, általánosságokban mozgó és többnyire már ismert pontból állt.

Szerény produktumát maga az előadó se vette komolyan, ezért már az elején kijelentette, hogy pártjának programja egyetlen szóban foglalható össze, abban, hogy folytatjuk. Ezt a retorikai alakzatot nyilván frappánsnak és gyümölcsözőnek találta, így aztán ismételgeti azóta is, Senecával vallva, hogy szerencsétlen az olyan ember, aki a jövő miatt nyugtalankodik. Ezzel szemben a németországi szociáldemokraták, szabad demokraták és zöldek összeraktak egy olyan szöveganyagot, amitől Orbán lidérceseket álmodhatna akár, mi azonban feltételezzük, hogy ő, lévén érett és bölcs férfiú, lefekvés előtt elegendő mennyiségű pálinkát fogyaszt és dallamosan hortyog reggelig.”

Fotó: MTI/Földi Imre

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2021. december 07. 12:07
"critical man 2021. december 6. 7:13 Rádiószerelő szakmunkás a végzettsége." Én voltam egyszer nála TV-t programozni akkor a GELKA-nál dolgoztam, hát mit ne mondjak egy rádiószerelőnek be kellene tudni állitani a saját TV-jét, mert, hogy az enyémet nem tudja beállítani az rendben van, dehogy a sajátját se. Már írtam erről egyszer, ez valamikor 1991-ben volt. Beállítottam neki a műsorokat, mindegyiknek zúgott a hangja. Le a kocsiba műszerért felhozom a műszeren jó a hang. Mutatom neki. Ő: -Nem érdekel engem a maga buherált műszere, a TV-legyen jó a hang! -Váncsa úr van itt a lépcsőházban kitéve az ajtaja elé egy régi Orion televízió, ha behozom és nem zúg rajta a hang elfogadja, hogy a TV-je nem jó? -Igen. Behoztam, nem zúgott rajta a hang, elfogadta. Basszus, odaégettem a pizzámat, na ehhez meg ő ért!:))))))
Voltkocsmáros
2021. december 06. 17:24
Csatlakozz a többiekhez vár rátok a vörös valhalla.Annyira unalmas lábszagú erőlködés már a pofátokat nézni.
Szittya66
2021. december 06. 16:21
A Tőkét csak ketten írták, azok is németek voltak, 1990-ig Váncsának az is tetszett!
Öreg Palóc
2021. december 06. 15:49
"váncsaaaa"... :D :D :D Mekkora irigy gyökér vagy. :D Vegyél magadnak te is. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!