Uniós spanyolcsizma

2021. december 03. 08:48

Mire a levelek lehullanak, győztes jogászaink hazatérnek! – gondolhatták Brüsszelben.

2021. december 03. 08:48
null
Szőcs László
Magyar Nemzet

„A jogállamisági rendelet európai parlamenti főtárgyalója legalábbis már egy évvel ezelőtt azon ujjongott, hogy 2021 új fejezetet nyit a jogállamiságban. Értsd: a brüsszeli pénzcsapot spanyolcsizmának használva szorongatják majd meg a renitens magyarokat és lengyeleket. Előzőleg nem váltak be a választásokhoz fűzött várakozásaik: 2018–19-ben a magyar és a lengyel kormánypártok is elfelejtettek megbukni.

Mélyebbre nyúltak hát a szerszámosládába, és nicsak, éppen kézre akadt egy jókora jogállamisági mechanizmus! Fellapozták, mikor is lesznek újra magyar választások, mikorra kell hát, hogy foganatja legyen a brüsszeli megszorításnak. Sajnos nagyon közeli időpontot, 2022 tavaszát mutatta a falinaptár. Ezért felgyorsították az egész folyamatot, a magyar és lengyel megsemmisítési kereset nyomán gyorsított eljárásra szorítva rá az EU bíróságát.

De az időzítés mégis kezd megcsúszni. Már lassan 2022-t írunk, és még csak az uniós bíróság főtanácsnoki indítványát hozta a Mikulás, az ítélet hetek múlva születik meg. Sem túl-, sem lebecsülni nem érdemes a főtanácsnok véleményét, aki – ahogy arra a magyar kormány is számított – úgy véli, a keresetet el kell utasítani, a jogállamisági rendelet jogszerű. Noha ellenzéki politikusaink feltűnően örvendeznek, ez még nem a verdikt; igaz, az esetek többségében a talárosok igazat adnak a főtanácsnoknak. Ez történt akkor is, amikor ugyanez a spanyol jogász, Manuel Campos Sánchez-Bordona a civiltörvény ellenében foglalt állást.

Talán látszik mindebből, jogi köntösbe bújtatott politikáról van szó. A választások előtt óriási a tét. Meg akarnak szabadulni Orbántól, de félmillió előre kitöltött szavazólapot mégsem postázhatnak ide. Az Európai Parlament a bizottságot gyepálja, hogy csináljon már végre valamit, mindjárt voksolnak a magyarok, de nem szorítja Orbánt a spanyolcsizma.”

Borítókép: Katarina Barley (Fotó: MTI/EPA/ Hayoung Jeon)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2021. december 03. 16:23
"de félmillió előre kitöltött szavazólapot mégsem postázhatnak ide" Azért tudtak hasonló okosságot a 2018-as önkormányzati választáson. Budapest 90 ezer külföldi munkavállaló szavazatával dőlt el. Daniel Berg kanadai állampolgár és Cseh Katalin férje, a választás elött (!) lelkendezett:Budapest a mienk! " Aki kicsit jobban ismeri a Google és a Facebook képességeit, az tudja, hogy szinte főre pontosan meg lehet mondani, milyen viselkedési mintát hányan követnek egy adott választókerületben. Így pontosan ismert, hány embert kell oda átjelentkeztetni, más kontinensről kettős állampolgárságúakat chartergéppel beutaztatni, kiket kell név szerint vagy így vagy úgy meggyőzni. Ez fog MZP úr és az úgynevezett baloldal rendelkezésére állni. Ezért mutatják őt esélyesnek, hogy a beavatkozás ne tűnjön fel. A nagyvárosokban működhet.
1000bocs
2021. december 03. 13:53
Az biztos hogy ha a Brexit után Magyarország is ki akarna lépni arra való - teljesen jogos és megalapozott - hivatkozással hogy az EU nem szerződésben vállalt módon jár el, beavatkozik nemzeti hatáskörökbe, nem bztosított az ártatlanság vélelme és az egyenlő eljáráshoz való jog - ebben az esetben szőnyegbombázást kapnánk és beszámtanának minket. Nem azért mert nem lenne igazunk. A beiteknek is igazuk volt, az eu nem rá tartozó dolgokat akart erőből befolyásolni. Az viszont megengedhetetlen, hogy valaki nyíltan példát mutasson és túl sokat és iagazat beszéljen. El leszünk ítélve. Nem mintha lenne EGY konkrét és valós példa arra milyen törvényt és hol sértettünk meg. El leszünk ítélve mert csak. Az itthoni magát demokratának nevező baloldal pedig tapsol annak ha nő a fasiszta stílusú uniós befolyásolás hisz az őket juttatná hatalomba - ha már választást nem képesek nyerni. Ezek vagytok balosok. Kóstolgassátok, forgassárok a szátokban .. ez a bűz belőletek jön.
gondolkodom tehát vagyok
2021. december 03. 11:12
El lehet válni de annak súlyos következményei lennének. Van másik út is, hogy azt mondjuk állj és ne tovább. Nem hagyjuk magunkat zsarolni, alázni. Elég volt. Szétdarabolták a hazánkat, tönkretettek minket, még mit akarnak? Van azért tippünk, hogy mit. A válás ebben az esetben nem járható út
Pyxy
2021. december 03. 10:53
Szóval lehet itt vigeckedni, osztani az észt de ha nekünk nem tetszik a "klub" mármint az EU. akkor ott kell hagyni. A magyarnak egy nagy baja van mégpedig hogy a magyar a magyart gyaláza, gyilkolja(István óta, lásd Koppány) és az hogy azt hisszük hogy mi hoztuk a fényt a Karpatmedencebe
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!