Előre hozott csalás

2021. december 09. 07:57

Nyilvánvalóan sérti a jogegyenlőséget a „határon túliak” könnyített levélszavazása.

2021. december 09. 07:57
null
Bodnár Lajos
Népszava

„Ne szépítsük: a kormány gyakorlatilag már megkezdte a 2022. évi választási csalás előkészítését. Mert mi egyébnek tekinthetők az utóbbi idők önkényes törvényhozási lépései, mint a »választás rendje elleni bűncselekmények«, amelyekért történetesen 3 évi szabadságvesztéssel fenyeget a Btk? Erőszak, fenyegetés, megtévesztés, anyagi juttatás – sorolhatjuk az idevágó tipikus elkövetési magatartásokat. Kétségkívül, ezek közt nem szerepel az önkényes jogalkotás. Habár a rendszerszintű megtévesztés azért ehhez áll közel.

Nyilvánvalóan sérti a jogegyenlőséget a magyar igazolvánnyal rendelkező »határon túliak« könnyített levél-szavazása, amennyiben magyarok egy másik népes csoportját, az ideiglenesen külföldön tartózkodó munkavállalókat ugyanettől a jogtól megfosztják. Sőt szavazatuk leadását ma tudatosan nehezíti a kormány. Az utóbbiak kizárólag személyesen és csak a kijelölt távoli külképviseleteken voksolhatnak – miközben azt gyakorlatilag senki sem ellenőrzi, hogy valójában ki tölti ki a levélben szavazó határon túli állampolgárok szavazólapját.

Szakértői becslések szerint manapság sajnos tízezres nagyságrendben szerepelnek elhunytak a választási névjegyzékben. Első hallásra is megdöbbenő ez a magas szám, amit sajnálatos módon csak növel a népmozgalmi statisztikából ismert »természetes fogyás.« Még aggasztóbb tény a magyar államigazgatás hallgatása: semmiféle erőfeszítést nem látunk az illetékes szervezetek részéről, amellyel megnyugtatóan tisztáznák, majd – például ismétlődő regisztráció előírásával – rendeznék ezt a kérdést.”

Fotó: MTI/Komka Péter

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kohenmózsi
2021. december 10. 17:28
ELKEPESZTO!!! Ahogy a szemünkbe hazudik ez a gyűlölködő Bodnár gazember. Teljes a jigegyenloseg. Minden magyar állampolgár szavahat levélben ha nincs hazai lakcime. Akinek van hazai lakcime akár Erdélyben el vagy akár Londonban csak külképviseleen vagy a lakcime szerinti körzetben szavazhat. Nekem is van olyan Kolozsvári barátom, akinek van lakása itt Pesten és erre bejegyzett lakcime, hiába lakik Kolozsváron nem szavazhat levélben. Ezt a magyarellenes téveszmet a rasszista gyurcsányi és apró bandája terjeszti a balos médiákban.
olajfa1
2021. december 09. 18:44
Ez azért van, mert a HATÁRONTÚLIAKNAQK NEM ADTÁTOK MEG AZ ÁLLAMPOLGÁRSÁGOT!!!!!!!! Minden állam!!! MINDEGYIK! KIVÉTEL A KOMMUNISTA ERŐSZAK ALATTI MAGYARORSZÁG!!!!!!!. megadja a külföldön született, de az anyaországi szülőktől származő gyerekeknek az állampolgárságot!!!!! kivétel a magyar vérkomcsik nem szavatál meg ezt a törvényt!!!! MERT ŐK "LIBERÁLISAK!... HA A MAGYAROKAT KELÉL GYŰLÖLNI!!!!!
Szerintem
2021. december 09. 17:36
Jogegyenlőség van. Mindenkire ugyanazok a szabályok, ugyanúgy vonatkoznak. Akinek nincs Magyarországon bejelentett lakóhelye, az levélben szavazhat akár Londonból, akár Erdélyből, vagy bárhol a világon van. Akinek van Magyarországon bejelentett lakóhelye, a lakóhelyén, vagy külföldön a külképviseleteken szavazhat.
hátakkor
2021. december 09. 16:19
Nyilvánvalóan erősíti a jogegyenlőséget a „határon túliak” könnyített levélszavazása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!