Mi nem az emberiséget, hanem a mellettünk álló embert szeretjük karácsonykor

2021. december 25. 17:36

Az emberiség szeretetét hagyjuk meg a marxistáknak, a liberálisoknak, vagy az egész földkerekségbe szerelmes progresszív-részegeskedőknek, mi pedig szeressük csak tovább a sajátjainkat!

2021. december 25. 17:36
Nagy Ervin
Nagy Ervin
Pesti Srácok

„Az emberiséget nem lehet szeretni, hisz az emberiség nem ül le melléd a karácsonyi asztalhoz vacsorázni. De az emberiség sem szeret téged, hisz sosem állt ki melletted, ahogy most sem ölel át téged a karácsonyfa előtt. Azt az embert lehet csak és kizárólag valóban szeretni, aki melletted áll. Igen, most is ott van, hozzá tudsz szólni, érted és ő is ért téged. Család, barát vagy magyar – akivel együtt töltöd a karácsonyt. Az emberiség szeretetét hagyjuk meg a marxistáknak, a liberálisoknak, vagy az egész földkerekségbe szerelmes progresszív-részegeskedőknek, mi pedig szeressük csak tovább a sajátjainkat! A magyarokat, a háznépünket, a családunkat. A karácsony igazán jó alkalom erre! (...)

A szeretet feltételezi a másikat. A szeretet építi fel a természetes közösségeket. A családot; a baráti társaságot; az értékek, vagy egy meggyőződés mentén összebújó közösséget; és persze a nemzetet. A közösen használt nyelv, a mindent körbeölelő hagyomány mentén vagy vérségi alapon szerveződő emberi képződményeket.

Szeretni csak közösségben tudunk. De szeretni az (elvont) emberiséget nem lehet, hisz nincs mellettünk az év egy, vagy kettő, esetleg három, de az esztendő többi háromszázhatvannégy napján sem. Az emberiséget csak a marxisták és a liberálisok szerették, most pedig a progresszívek nyilvánítják ki univerzális érzéseiket. Ők az emberiséget szeretik, miközben a mellettük álló ember gyűlölik. Ezért rühellik a nemzetet, ezért pusztítanák el a családot és ezért van az, hogy miközben átölelnék a bolygót, a sajátjaikat leköpik.

Szeretni csak és kizárólag a melletted állót tudod – bármit is hazudjon a marxista vagy a liberális! Ők amúgy is utópiák rabjai, nem érdemes vesztegetni rájuk az időt.

A melletted álló embert pedig nemcsak, hogy lehet, hanem kell is szeretned – ez Jézus tanításának lényege, ez karácsony üzenete.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2021. december 29. 08:34
Egyébként a FILOZÓFUS NAGY ERVINT NAGYRA BECSÜLÖM ÉS TISZTELEM, A CSEPŰRÁGÓ NAGY ERVIN-T NEM IGAZÁN. ÉS--TÖREDELMESEN BEVALLOM--HIC ET NUNC AZT VÉLELMEZTEM, HOGY ITT A SZINÉSZ NAGY ERVIN SZÓLALT VOLNA MEG, AMI, ISTENNEK HÁLA NEM IGAZ. ÚGYHOGY: elnézést kérek a filozófus Nagy Ervintől az "okoskodásomért", ami tudálékoskodásnak is lehet értelmezni...valóban.
MayorAnna
2021. december 26. 12:16
"Az emberiség szeretetét hagyjuk meg a marxistáknak, a liberálisoknak, vagy az egész földkerekségbe szerelmes progresszív-részegeskedőknek, mi pedig szeressük csak tovább a sajátjainkat!" Ezzel szemben egyik legnagyobb magyar költőnk - akit egy időben proletárköltőként tartottak számon, talán ezért nem olyan népszerű napjainkban fidesz berkekben - ezt írta: 'Ezt az emberiséget, hisz ember vagy, ne vesd meg.' ...
syphax
2021. december 26. 08:47
".....a mellettünk álló embert szeretjük karácsonykor." EZ MÉG RENDBEN IS LEHETNE...HA IGAZ LENNE. A BAJ AZ, HOGY NEM IGAZ! MERT AMIT AZ ILYEN NAGY ERVIN FÉLÉK MONDANAK AZ A LEGRITKÁBB ESETBEN IGAZ.
Pelso j.
2021. december 26. 07:01
Az emberek már ünnepelni sem tudnak, N.E. üres okoskodására van szükségük, hát hogyne. Nevetséges, amikor egy teféle "észt" osztogat másoknak, karácsony, szeretet, vgy bármilyen ügyben. Persze, porondon kell maradni, mert különben ugrik a baksis.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!