Elkiabálta a „szivárványlobbisták” felett aratott a győzelmét a HVIM

2021. december 15. 21:58

Újranyitotta az ügyészség a büntetőeljárást szivárványzászló égetésére felhívó plakátjuk ügyében.

2021. december 15. 21:58
null
Háttér Társaság A Melegekért
Facebook

„Még 2020-ban tette közzé a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom azon felhívását, amelyben többek között könyvégetésre, kommunistákra való célbalövésre és vörös, európai uniós illetve szivárványzászló-égetésre invitálták az érdeklődőket.

A Háttér Társaság Jogsegélyszolgálata közösség tagja elleni erőszak miatt tett feljelentést, hiszen a zászlóégetés (ugyanúgy, mint a könyvdarálás) magán túlmutató, szimbolikus cselekedet, amely alkalmas arra, hogy az LMBTQI közösség tagjaiban riadalmat keltsen.

Október végén a Székesfehérvári Járási Ügyészség bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást, a Fejér Megyei Főügyészség azonban kézbelépett, és elrendelte az eljárás folytatását. »Az eljárás tárgyává tett és az internetes fórumokon közzétett felhívás alkalmas a szenvedélyek olyan mérvű felszítására, amely magában hordja az erőszakos jellegű konkrét sérelem reális lehetőségét,« írta a Főügyész.”

Fotó: Gregor Fischer / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2021. december 18. 17:30
Ezt az ok fejtést másra is lehet értelmeztetni. Pl. ha egy volt gyilkos kommcsi megjelenik valahol vagy leszármazottja az gyilkolásra ösztökél akkor őket el kellene távolitani a társadalomból ????
Héja
2021. december 17. 11:29
Jobb lenne, ha a Háttérben maradnátok buzzancsok. A meleget a kályha és a Szahara képviseli.
rollotomasi
2021. december 16. 12:49
Kérdésem: ki által legitimált a buziszászló? Ez a szememben csak egy ocsmány cifra rongy, amit a kutyám alá sem tennék, mert vizuálisan annyira környezetszennyező, hogy még a kutyám is elpusztulna tőle.
Egy Ember
2021. december 16. 12:22
Orvos: - Uram, sajnos prosztatamasszázst kell alkalmazni. A beteg kénytelen-kelletlen négykézlábra ereszkedik, de aztán egyre furcsább lesz a vizsgálat. - Na, de doktor úr, mit csinál? Orvos nyögve, elhaló hangon: - Hogy tudsz ilyenkor magázni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!