Berzenkedj a szavazástól és fogd rá az Orbánra!

2021. december 20. 17:02

A kormány sajnos azzal sem tud segíteni, ha minden angliai magyar mellé állít egy szavazóhelyiséget.

2021. december 20. 17:02
null
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli
Vasarnap.hu

„A Fidesz gonoszul elvette a külföldön dolgozóktól a levélben szavazás lehetőségét. »Elvenni« nyilvánvalóan olyan dolgot lehet, ami korábban megvolt – a levélszavazásról ez pont nem mondható el. 

De persze hogyan is lenne ezzel tisztában az albioni expat, ha a Hírklikk is vastag betűkkel magyarázza neki, hogy az Orbán-kormány »alaposan megnehezítette számukra a voksolást«. Mivel vajon? Immár bármelyikük dönthet úgy, hogy egyetlen mozdulattal visszaküldi a lakcímkártyáját, és már folyamodhat is a levélszavazáshoz. Ja, ha ez nem opció, mert akkor csak a pártlistákra lehetne szavazni, akkor marad az utazás. You can’t have your cake and eat it, ahogy arrafelé tartja a régi-régi bölcs mondás. Vagy-vagy.

Ráadásul ha igaz lenne Donáth Anna állítása, miszerint sokan azért voltak »kénytelenek« elhagyni Magyarországot, mert »elviselhetetlenné« vált számukra az Orbán-rendszer, akkor fel sem merülne, hogy az angliai magyarok választási hajlandóságát a városukba vitt szavazóurnával kellene növelni. Aki mintegy száműzetésben él, és vágja a centit, hogy mikor tűnik el végre a NER, azt nyilván nem fogja visszatartani a voksolástól, hogy Brightonból 1 óra 8 perc alatt (nagyjából egy órabérnek megfelelő árú retúrjeggyel) fel kell vonatoznia a londoni követségre. Az épület előtti hosszas sorbanállást persze (megfelelő szervezéssel) helyénvaló lenne megelőzni, ez azonban szintén nem olyasvalami, amivel a Fidesz sújtja a momentumos világpolgárt: sajtóbeszámolók szerint 2006-ban két és fél órás sort kellett végigállni a londoni szavazáshoz, kiadós zápor közepette. Pedig a narratíva alapján akkor még senki nem menekült nyugatra – mégis ott sorakoztak türelmesen, szép számban a »húszas-harmincas éveikben járó választók«.

Igaz, ha egy olyan magyarországi koalíció hatalomra segítése érdekében kellene vonatra szállnom Angliában, amely még a kampánykiadványainak színárnyalatáról sem képes néhány hét alatt megállapodni, és amelynek miniszterelnök-jelöltje nagyszabású sajtótájékoztató keretében mutat rá, hogy ők bizony 90 napos álláskeresési járadékot vezetnének be (a jelenlegi 90 napos álláskeresési járadék helyett), amit a szövetséges pártvezér meg se hall, mert épp a megfelelő beállítást keresi a szelfijéhez – nos, erre a felhozatalra valószínűleg magam is sajnálnék minden fáradságot. Ezen viszont a kormány sajnos azzal sem tud segíteni, ha minden angliai magyar mellé állít egy szavazóhelyiséget.”

Fotó: MTI Fotó: Molnár Edvárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sanyikám
2021. december 22. 07:55
Azok az inglis magyarok köpködnek, akik olyan munkát csinálnák kint amit idehaza kilométeres ívben elkerülne? Évek alatt Hülye elsajátítani a nyelvet,ezért 5 éve segédmunkás építkezésen magyarok között? Mekis -is melós, mosogató,takarító? F...ck'em all.
kovácslajos1930
2021. december 21. 07:39
Ez a kormány lopni, hazudni és embereket félrevezetni tud, a választási csalás csak hab a tortán, persze a primitív orbántermékeknek ez még tetszik is
nemecsekerno_007
2021. december 20. 18:47
Fizetjük helyettük a nyuggereiket, legyen ennyi elég. Vonszolják el a seggüket ha szavazni akarnak.
George Soros 2.0
2021. december 20. 18:32
"ne szavazzon aki nem itt él" bofoges londoniakra nem vonatkozik moslekoknal? Moslekos csak akkor konzekvens ha moslekos érdek fűződik hozzá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!