Bevetettem egy új módszert

2021. december 01. 13:58

Vége a kormányzati bújócskának.

2021. december 01. 13:58
null
Szél Bernadett
Facebook

„Törvényt sértett az ITM és az EMMI! Annyira titkolják a tanárhiányt, hogy még ez is belefér nekik, simán letagadták, hogy megvannak nekik a számok, de bevetettem egy új módszert és ezzel most vége a kormányzati bújócskának: ki KELL adniuk a számokat. Nemrég adatkéréssel fordultam az EMMI-hez és az ITM-hez, hogy megtudjam az elmúlt években pedagógus képzésre felvett, illetve ott végzett hallgatók számát és azt, hogy közülük hányan léptek pedagógus pályára. Az EMMI azt írta, az első két esetben nem adatkezelő, a pályakezdők számát pedig nem köteles összeszámolni (!). Az ITM a járványra hivatkozva 45 nap után (!) azt írta, ő sem adatkezelő.

Azt hitték, ezzel vége a történetének. De nincs...Közben ugyanis már futott a beadványom a NAIH-nál, ahol megállapították, hogy a kezdő pedagógus hallgatók és végzősök számát igenis az ITM kezeli 2019 óta, a pályakezdőkét pedig az EMMI, és nem hivatkozhat arra, hogy nem köteles összeszámolni az adatokat. Magyarul: a kormány nem sértheti tovább az Infotörvényt, nem titkolhatják tovább a katasztrofális tanárhiányt! A NAIH állásfoglalását megküldtem a két tárcának, és innen üzenem: ne bújócskázzanak tovább!”

Kép forrása: Szél Bernadett Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2021. december 03. 10:44
Szél Bernadett volt már miniszterelnök jelölt ugye? Most ezek a hihetetlen nagyívű, Magyarországot felemelő, a választók mennybemenetelét biztosító törekvések ebben fordítódnak le aprópénzre? A lényeg a részletekben van, ugye, mondta a bank. Hadházival együtt. Mint a Tolyota a perzsa bazárban, minden kofaasztalt fel borít.
patópál
2021. december 01. 23:46
Na és ha kikérted a számokat, akkor mi van? Meg fogod tudni oldani a hiányt? Vagy mire megyünk veled, milyen haszna van a tevékenységedből a társadalomnak?
TAVIROZSA
2021. december 01. 21:27
Szia, uram, Harvardon, kutatói állás érdekel?
írmag
2021. december 01. 20:54
Fényes szellő, manapság mit fújsz? És minek is? Gőzöd sincs a kommunistákról, mégis együtt fújsz velük?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!