Örülök, hogy a kormány elfogadta a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégiát

2021. december 29. 22:24

De fontos látnunk, hogy ezzel a kormány gyakorlatilag elismerte, hazug az a kampány, amit folytat.

2021. december 29. 22:24
null
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Örülök, hogy a kormány elfogadta a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégiát (BAVS). Az elővárosi vasúti közlekedés fejlesztése Budapest és az agglomeráció egyik legfontosabb ügye, szakmai és nem pártpolitikai kérdés. A Fővárosi Önkormányzat ezért is támogatta a stratégiát, amelynek a megvalósítását a kormányváltás után is folytatni kell.

De azt is fontos látnunk, hogy a stratégia elfogadásával a kormány gyakorlatilag elismerte, hogy milyen hazug és primitív az a kampány, amit közlekedési kérdésekben (is) folytat a fővárosi vezetéssel szemben. A kormány által most elfogadott stratégia legfontosabb kiindulópontja ugyanis az, hogy a budapesti közlekedési problémák egyik, ha nem a legfontosabb oka az agglomerációs közösségi közlekedés rossz minősége. Márpedig annak fejlesztése teljes mértékben állami és nem fővárosi feladat. A budapesti utasok kétszer akkora mértékben választják a közösségi közlekedés, mint az agglomerációból érkezők, a Budapesten autóval megtett kilométerek felét pedig az agglomerációból érkező autók teszik meg.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lmcwelt
2021. december 31. 09:30
Idióta, ba..meg, neked ehhez már megint semmi közöd nincs!
kolozsv
2021. december 30. 22:16
Nem elfogadta, faszkalap, hanem megalkotta. Olyan ócska sunyi aljadék vagy, hogy arra nincs kifejezés.
kisatilla
2021. december 30. 20:01
Rém buta ez a pali. Én már nem is keresek jelzőket, eddig ez mind kimaxolta.
darling
2021. december 30. 18:43
Előbújt ez a rusnya báb és azt képzeli, h színes lepkeszárnyai vannak! Milyen kártékony, förtelmes alak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!