Európai Németországot akarunk, nem német Európát

2021. december 18. 21:43

Franciaországgal ellentétben Németország külpolitikájával szűkíti saját cselekvési körét.

2021. december 18. 21:43
null
Bauer Bence
Bauer Bence
Cicero

„A közép-európai visegrádi országok, Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és Csehország kormánya aggodalommal tekint a »jelzőlámpa-koalíció« programjára. Franciaországgal ellentétben Németország külpolitikájával szűkíti saját cselekvési körét.

A »jelzőlámpa-koalíció« még alig volt hivatalban, a kancellár és a külügyminiszter máris az utazással volt elfoglalva. A kötelező párizsi, brüsszeli és varsói bemutatkozás után az új miniszternek még két fontos állomása volt: a liverpooli G20-találkozó és az EU Külügyminiszteri Tanácsa. Az új német külpolitikát a megszokott barátságosság és protokolláris gesztusok mellett olykor durván fogadták (Lengyelország) és a valóság gyorsan utolérte (Franciaország).

Franciaország sokkal nagyobb szerepet játszik ebben az összefüggésben, mint azt eredetileg feltételezték. A német közvélemény szinte észre sem vette, de hétfőn, mindössze öt nappal az új német szövetségi kormány eskütétele után egészen más, sokkal nagyobb dimenziójú találkozás történt. Emmanuel Macron francia elnök látogatást tett a kis Magyarországon – 14 évvel a francia elnök legutóbbi látogatása után. Budapesten Orbán Viktor miniszterelnök mellett a visegrádi országok (V4) Lengyelország, Csehország és Szlovákia vezetőivel is találkozott, akik a V4-es csúcstalálkozójukon barátságos fogadtatásban részesítették Macront, – ez önbizalomról árulkodott, valamint az együttműködésre való hajlandóságról.”

Fotó: Deák Dániel, Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Papalimapapa
2021. december 19. 14:06
Weimari köztársaság újratöltve... mikor szüli meg a kor Hitlerét? A DDR-es Angela Merkel talán egyik legnagyobb bűne, hogy leépítette a német kereszténydemokráciát, liberalizálta a közgondolkodást és rászabadította a migránsáradatot Németországra (is).
Pelso j.
2021. december 19. 13:39
Bence, miről írtál volna, ha a németeknél jobboldali kormány jön létre, a pitypangokról? Macronra meg vicces hivatkoznod, hisz világossá tette, hogy az EU segélyalapból származó összegek folyósítását valójában a korrupcióval és a közbeszerzésekkel összefüggő kérdések miatt tartják vissza.
Galerida
2021. december 19. 11:24
Majdnem mindegy... A germán eredetű németek már nem szaporodnak, a bevándorlók meg a hazai körülményeknél jobb viszonyok miatt majd csinálják a kis Mohamedeket, ahogy a csövön kifér... Néhány évtized alatt felélik a környezetüket és majd a kunyhóik előtt ülve ellenőrzik , hogy szorgalmas és megbízható német pásztoraik jól bánnak e az őrizetükre bízott tevékkel és kecskékkel.... És már most sem tehetnek ez ellen a szép jövő ellen semmit... Mene, tekel......
Galerida
2021. december 19. 08:53
"A Morgenthau-tervet az USA külügyminiszteréről, Henry Morgenthauról nevezték el. A Morgenthau-terv szerint a 2. vh után Németország iparát meg kell semmisíteni, az egész országot pásztorkodó, mezőgazdasági országgá kell tenni, a német népességet 20 millió fővel kell csökkenteni, stb" Ha lassan is, de megvalósul....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!