Azt látom nagyon sok magyar püspök viselkedésén, hogy feudális úrnak képzeli magát

2021. november 03. 13:50

Az elmúlt két évben vajon hány áldozatot hallgatott meg Veres András püspök?

2021. november 03. 13:50
null
Perintfalvi Rita
Perintfalvi Rita
Facebook

„Vona Gábor szereti a kutyusokat. Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke szereti a spagettit és a töltött káposztát, sőt főz. Óh, ez csodás! Annak idején értettem, hogy Vonát egy kicsit lágyítani kellett a kutyusokkal, hogy ne legyen olyan echte n*ci. De vajon mit kell lágyítani Veres Andráson? Vagy miért fontos az, hogy egy püspök tud főzni?

Lehet, hogy Kiss-Rigó László püspökről kell elvonni a figyelmet, aki egy a magyar kormánytól kapott luxuséttermet üzemeltet Szegeden és ahova a legkülönlegesebb rákféléket is mindig frissen szállítják Horvátországból? Akkor most eljátszom a gondolattal: milyen lenne, ha Kiss-Rigó meghívná Verest a luxuséttermébe töltött káposztát főzni? S ha már így együtt lennének, a megfőzött étkeket odaadhatnák a szegényeknek, mint Ferenc pápa. Milyen ötlet ez?

Amióta megírtam az egyházi szexuális visszaélésekről szóló könyvemet, senki nem kapott tőlem annyi kritikát, mint éppen Veres András. Ugyanis még 2019-ben képes volt azt nyilatkozni, hogy Magyarországon nincsenek is bántalmazási ügyek, ez csupán a dekadens nyugat és a liberalizmus csökevénye. Nálunk viszont érték a gyermek, ezért ilyesmi nem fordulhat elő.

Akkor ő azt is nyilatkozta, hogy a MKPK elnökeként egy tucat esetről van tudomása, de egyetlen ügyet sem ismer személyesen. Én pont emiatt a nyilatkozata miatt kezdtem bele abba a misszióba, hogy megkeressem az áldozatokat és a mai napig 42 áldozat történetét ismerhettem meg. Szóval lehet nagyon cuki dolog a spagetti főzés, de én makacsul inkább azt a kérdést tenném fel, hogy az elmúlt két évben vajon hány áldozatot hallgatott meg Veres András? Mennyire változott meg azóta a véleménye a témáról és hogy vajon elolvasta-e a könyvemet?

Amúgy pedig eszembe jut még az is, amikor Szegeden együtt tanultam a teológiát a kispapokkal, mennyire úrként éltek már a szemináriumban. Szakácsnők főztek rájuk, a ruhájukat mosták, vasalták. Fogalmuk nem volt arról, hogy mit jelent a fizikai munka. Nyilván persze ott is voltak kivételek, akik már megtapasztalták, hogy mi az élet.

De a többségük már elsőéves szeminaristaként olyan pökhendi módon viselkedett mintha legalább püspök lenne és annyira beléjük nevelték, hogy az egyházban ők lesznek az urak, hogy ezt tényleg azonnal el is hitték magukról. Sajnos azóta is azt látom nagyon sok magyar püspök viselkedésén, hogy feudális úrnak képzeli magát. Mintha még mindig a középkorban élnénk. Vagy ahogy Ferenc pápa mondja, megkísérti őket a klerikalizmus betegsége.”

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsuuuzsaaa
2021. november 05. 07:01
Mi ez a becsípődés Perintfalvinál, hogy reggeltől estig a katolikusokat szidja? Szerelmes volt egy atyába és az visszautasította??? Most komolyan! Mi, hogy, miért? Mivel telnek napjai, hogy képes 1000 püspök személyes megismerésére és abból pontos statisztikaval megállapítani, hogy a "legtöbb" ilyen, olyan, amolyan? Mert ugye ha kettővel talizott, csak nem olyan paraszt, hogy általánosít ...
Járványfigyelő
2021. november 04. 17:31
Vajon hány magyar püspök van szerinte, hogy ilyen sokról tud mindent... Iványi rabbit nem ér beleszámolni Ritácska!
Vakfolt
2021. november 04. 17:00
Ez a rima céljának tartja, hogy a katolikus egyház ellen rágalmak sokszorozásával harcoljon. Lelke rajta. De mi a pöcsért kell őt szemlézni?
Cséfy
2021. november 04. 12:53
--
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!