Megállíthatatlanul a lejtőn?

2021. november 05. 12:11

Orbán Viktor demográfiai válságban lévő országot vett át, és 12 év alatt elkormányozta a demográfiai csődbe. És erre most büszke a Fidesz-hívők tábora.

2021. november 05. 12:11
Reichert János
Magyar Hang

„Közéletünk immár száguld a hideg polgárháborúba, a jövő évi választást a kormányoldal élet vagy halál kérdésévé növeszti, és az ellenzék folyvást szállítja a muníciót. Valóban, élet és halál kérdése, hogy milyen kormányzatunk lesz, mivel hazánk és nemzetünk állapota sajnos mind rohamosabban romlik, és mitől is lenne megállás a lejtőn, ha az igazán fontos kérdésekkel senki sem törődik. Lépjünk hátra egyet, nézzük meg, mit értünk el az elmúlt cirka 12 évben. Kezdjük a nemzet demográfiai állapotával, hiszen mi más értelme volna a nemzeti létnek, mint hogy mi, magyarok egyre egészségesebben, okosabban, többen éljünk ezen a nékünk adatott földön? Orbán Viktor kormánya a »családpolitikájára« a legbüszkébb, lássuk hát a tényeket.

Ám mielőtt megnézzük, szomorúan kell megállapítanunk, hogy a kiegyezéskor alapított nemzeti statisztikai szolgálat az elmúlt 154 évben kevésszer volt ennyire fojtogató állami felügyelet alatt, mondhatni gúzsba kötve. A KSH nyilvános megnyilatkozásai kizárólag sikerjelentések, a baljós adatokat, folyamatokat csak suttyomban, mintegy lapalji jegyzetként közölhetik. A rossz számokat a hivatal közzéteszi ugyan a maga (szándékoltan?) korszerűtlen, nehezen átlátható honlapján, de a legkevésbé sem nevezhető felhasználóbarátnak, vagyis nem célja az állampolgárok reális tájékoztatása, sokkal inkább a kormányzati agitprop.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2021. november 05. 21:46
A pasi a szokásos balos demagógiát alkalmazza: mindent azonnal!...Orbánék pedig szívósan, tudatosan megfelelő jövőképpel, lépésről-lépésre haladnak a cél felé.
Papamaci1957
2021. november 05. 21:38
"Ám mielőtt megnézzük, szomorúan kell megállapítanunk, hogy a kiegyezéskor alapított nemzeti statisztikai szolgálat az elmúlt 154 évben kevésszer volt ennyire fojtogató állami felügyelet alatt, mondhatni gúzsba kötve." Nos 2003-ban leváltották a KSH elnökét, Mellár Tamást (ugye ismerős a név?), aki az átkosban Pécsett Gyurcsány Ferenc oktatója volt, és vizsgák előtt gyakran leszóltak neki "magas" helyekről Gyurcsány elvtárs érdekében. Ő nem volt hajlandó részt venni a "trükkök százaiban",ezért repült. Az, hogy most hol szállt le, külön megér egy misét. Ennyit a fojtogató állami felügyeletről.
zakar zoltán béla
2021. november 05. 19:20
mmmmmmmmmmmmmmmmmAGAR gANG passz-simicska szerető lukács-stb
Agnieszka
2021. november 05. 17:17
A nyugdíjasok nem egy szempontból jobb helyzetben vészelték át a járványt, mint az aktívak. Nekünk minden hónapban jött a nyugdíj, ingyen, először kaptunk oltást, nem volt gond az önkéntes karantén, ami még az oltásnál is hatékonyabb. Az infláció ellen viszont a nagyon idősek már semmit sem tehetnek. Jó bizony, h. évvégén pénz áll a házhoz, nekünk is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!