Magyarországon akkor lesz családbarát kormány, ha az a kormány nőbarát is egyben

2021. november 25. 09:41

Ratifikálni kell az Isztambuli egyezményt.

2021. november 25. 09:41
null
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„A nők elleni erőszak nem magánügy! November 25-e a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja. Szinte egy lány sem tud úgy felnőni, hogy ne érné legalább egyszer az életében valamilyen bántalmazás, legyen az szóbeli, lelki, testi, szexuális vagy éppen gazdasági erőszak.

Minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről, ez jelenleg Magyarországon több mint 760.000 nőt jelent. És az erőszak nem válogat: minden etnikai csoporton, társadalmi rétegen és lakóhelyen belül hasonló arányban találkozunk áldozatokkal és bántalmazókkal.

Magyarországon akkor lesz családbarát kormány, ha az a kormány nőbarát is egyben. Ehhez igenis foglalkozni kell a nőügyekkel és tenni is kell értük! Ratifikálni kell az Isztambuli egyezményt, a magyar államnak pedig támogatnia kell a családon belüli erőszakkal és a nőkkel foglalkozó civil szervezetek munkáját anyagilag és törvényileg is.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2021. november 25. 18:37
Igyá' inkább, kurvákodj, bassz be, ahogy szoktá' köcsögfajzat ribi. : )
Kriszta67
2021. november 25. 15:03
Amelyik kormány muszlimokat engedne betelepíteni az országba, az nőellenes kormány lenne. Tehát az ellenzéki csürhe nőellenes.
nyugalom
2021. november 25. 14:33
Dobreva madam kiadta, ma ezt kell irni! Donatleszbika is leirta mar?
Selamat
2021. november 25. 14:06
A nők elleni erőszak akkor születik meg, mikor minden előérzetük ellenére összeköltöznek, összeházasodnak olyan férfiakkal, akiről pontosan érzik, hogy valami nem stimmel. De ők, vagy nem gondolnak a jövőre, vagy szeretik azt a férfit annyira, vagy van az a férfi olyan jó fogás, hogy mégis összeállnak vele. Majd megy a csodálkozás, majd a bánat, majd a méreg, majd a gyűlölet, ami a végén a két ember között olyan hangulatot hoz össze, hogy akár egyetlen szó nélkül is egymás idegeire mennek. Aztán elég egyetlen szó és valamelyikük robbanni fog. Igen, a nők is. Állítom, hogy az indulatból, méregből, egymás ellen érzett gyűlöletből fakadó indulati gyilkosságok azonnal a minimumra csökkenének, ha az emberek, de főleg a nők nem mennének bele olyan kapcsolatokba, amely bizonytalan lábakon áll, ahol nincsenek azonos alapnormák, s ahol akár egyetlen kérdőjel is ott van az egyik fél fejében. Aki meg azt hazudja magának, hogy tudom én a másikat úgy szeretni, meg hogy az majd attól változik meg, fog ő engem annyira szeretni, vagy éppen nem fog ő annyit inni, a múltkor is csak idegességében mondta azt, hogy... az nagyon is megérdemli, hogy ha nem lép ki időben a kapcsolatból, akkor majd rendesen megtanulja a saját magának feladott leckéjét. Aztán van akinek jóval több jut mint a tanulás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!