Nagyon sokba kerülne nekünk MZP

2021. november 04. 22:09

Márki-Zay Péter fejében komoly ideológiai zűrzavar uralkodik.

2021. november 04. 22:09
null
Felföldi Zoltán
Magyar Nemzet

„Márki-Zay Péter fejében komoly ideológiai zűrzavar uralkodik. Önmagát konzervatívnak nevezi, közben baloldali és liberális értékek mentén történő kormányzást ígér. Miközben a konzervatív politika alappillére a törvényesség és a rend, Márki-Zay a meglévő rend forradalmi eszközökkel való felforgatásával fenyeget (a kétharmados alaptörvény feles többséggel történő hatályon kívül helyezése). Római katolikusként a homoszexuális-házasság legalizálását ígéri, pedig még a minden idők legliberálisabb pápája által vezetett római katolikus egyház sem adja áldását az azonos nemű párokra. A szeretet erejéről beszél, közben lámpavassal fenyegetőzik (ez utóbbi önmagában is elég félelmetes és tűrhetetlen is).

Ez a zűrzavar egymásnak ellentmondó, egymást kioltó politikai cselekvéseket vetít előre, amiből már kaptunk is egy kis ízelítőt, elég, ha a hazaárulózásra, majd az ezért történő bocsánatkérésre, a visszalépés, nem visszalépés kérdésére, vagy a Gyurcsány Ferenchez és a Demokratikus Koalícióhoz való hozzáállásra, illetve ennek időbeli változására gondolunk. Márki-Zay miniszterelnöksége esetén Magyarország egy olyan autóhoz hasonlítana, amelynek a tanuló vezetője nem tudja, hogy merre akar menni, összevissza rángatja a kormányt, és ötletszerűen váltogatja az előre- és a hátramenetet.

Az ellenzéki koalíció hat pártból áll. Hat, Márki-Zaytól független politikai szervezet, saját belső hierarchiával, alá-fölérendeltségi viszonyokkal. Az autós hasonlatnál maradva, nemcsak a tanuló vezető rángatja a kormányt összevissza, hanem az utasok is folyamatosan előremásznak a kormányhoz, és mindegyik más-más irányba akarja azt tekerni, miközben egyik a gázt nyomja, másik a féket. Totális káosz. Habár Márki-Zay azt hiszi, hogy majd a hat párt fog úgy táncolni, ahogyan ő fütyül, a valóság éppen ennek az ellenkezője lesz. Ha egyáltalán eljut a miniszterelnökségig. Gyurcsány Ferenc ugyanis megüzente, hogy a választásokon parlamenti képviselőket választunk, és a parlamenti többség választ miniszterelnököt. Aki – előválasztás ide vagy oda – ellenzéki győzelem esetén sem biztos, hogy Márki-Zay lesz. Ha pedig igen, egy konstruktív bizalmatlansági indítvány hamar véget vethet a karrierjének. Gyurcsánynak ebben van gyakorlata. A pártpolitikai realitásokat figyelembe véve tehát állandó huzavonákra, ismétlődő krízisekre és patthelyzetekre számíthatunk, majd Márki-Zay levételére, és a civakodás nélküle történő folytatódására.”

Fotó: Peter Kohalmi / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anonymtalan
2021. november 05. 13:34
MZP fejében kizárólag csak zaj van.
nyugalom
2021. november 05. 13:01
Amishok, clintonek, obama, soros, fletó.....
Pitypangocska
2021. november 05. 09:28
MZP az országot egy év alatt rommá tenné. Tapsikolhatna az EU. Az ember még a lakásába sem enged be idegen embert. Felelősen gondolkodó magyar állampolgár soha nem bízná az ország irányítását egy ilyen végtelenül arrogáns, zavaros múlttal, zavaros fejjel rendelkező, "jöttem Amerikából", ismeretlen buta alakra.
Erdőmester
2021. november 05. 07:07
Az eléggé aggasztó, hogy sokakban akkora az Orbángyűlölet, hogy ennek leváltásáért képesek egy konszolidált, az orszá gazdaságát növelő, a normalitást hirdető kormányzást lecserélni egy kiszámíthatatlan, pszichopata által vezetett ( mindegy, hogy MZP Gyurcsány) káoszt igérő kormányzásra. Legyünk észnél 2022-ben! A gyerekeink és unokáink érdekében!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!