A kormány most újabb indokokkal lehetetleníti el az önkormányzatokat

2021. november 10. 12:54

2022-ben ezért is kell leváltanunk ezt az aljas kormányt, aki politikai bosszúra használja hatalmát.

2021. november 10. 12:54
null
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Jánoshidán ülésezett tegnap a Magyar Önkormányzatok Szövetsége. A legfontosabb témánk az a kormánytól származó javaslat volt, amely szerint úgy emelnének minimálbért, hogy a munkaadók számára elengednék az iparűzési adó felét. Az a kormány, amely megfizetteti Európa legnagyobb áfáját és a legmagasabb adót az alacsony jövedelmekre, most a kivéreztetett önkormányzatok rovására akar adót csökkenteni. 

Egyelőre nem tudjuk a pontos számokat, a kormány továbbra sem tájékoztatja az önkormányzatokat semmiről, de a helyzet ismerős minden ellenzéki városvezető számára. Tavaly már megsarcoltak minket, amikor »karácsonyi ajándékként« elvették tőlünk az iparűzési adó felét, majd később azokat a településeket kompenzálták, ahol kormánypárti polgármestert választottak az emberek.

Akkor arra hivatkoztak, hogy a járvány miatt válságba került vállalkozásokon kell segíteni, most újabb indokokkal lehetetlenítik el az önkormányzatokat. 2022-ben ezért is kell leváltanunk ezt az aljas kormányt, aki politikai bosszúra használja hatalmát, különbséget tesz ellenzéki és fideszes város között, és sárba tiporja a magyar önkormányzatiság eszméjét. Ma az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa tárgyalóasztalhoz ül a Belügyminisztériummal és a leghatározottabban tiltakozni fog az iparűzési adó felezése, az önkormányzatok kivéreztetése ellen.” 

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kishegyi
2021. november 11. 20:54
Akkor most kéretik néhány fideszes városvezetőtől, hogy igazítsák már -megint - helyre az álmatag óvodást, mikor volt, hogy az ő városuktól nem kellett elvonni az iparűzési adó felét tavaly? Hazug kutya Karácsony. Arról nem regél, hogy tudott/nem tudott a Városháza eladásáról, arról sem regél ez az aljadék, hogy amikor a pesti vendéglátóhelyeknek szánt segítséget a kormány kénytelen volt a fővároson keresztül utalni, akkor inkasszózta ez a kártékony elmebeteg a vendéglősök által be nem fizetett iparűzési adót! Mert elengedni azt nem tudta! Emlékezzünk: egyszemélyben kormányzott a pandémia alatt. Megvan? Méltányosság? Segítség? A saját anyját eladná ez. Még neki áll feljebb. Igazán mondom, nem vagyok egy erőszakos valaki, de lassan már be tudnék húzni egyet ennek a "jajnemtudomnemisvoltamottmindigengembántanak" óvodásnak. Pestiek, hogy lehetett benneteket ennyire megvezetni????
masikhozzaszolo
2021. november 11. 09:34
Ellehetetleníti az önkormányzatot Hát igen. Belegondoltam, hogy műszaki és teljesen reál végzettségem-képességem ellenére kineveznének a PEN elnökének, bizisten egy verset sem tudnék rendesen megírni, vagy legalábbis csak olyan szinten, mint ahogy Karácsony csinálja a városvezetést. És mondogatnám, el vagyok lehetetlenítve. Mivel eddig leginkább csak hazudott, az önkormányzat szinte biztosan jól van. Például a BKV közbeszerzései. Az ellenzék minden közbeszerzést kiválóan szeret végrehajtani. A cél: minden pályázaton KÖZBE SZEREZNI!
koronaszepe
2021. november 11. 08:22
A kormány jót akar, csak valahogy mindig kifogy a mások pénzéből...
Pista6
2021. november 11. 06:24
Geli te rohadt mocskos korrupt tolvaj kommunista ideje lenne eltakarodnod a közéletből! Ha olyan messze laknál mint amennyit hazudsz sosem érnél haza! Ha így folytatod akkor a nép fog eltakarítani!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!